Liderul UNPR Suceava reclama ca desi au fost avertizati cu Cod Galben de vreme rea, primarii suceveni nu au fost pregatiti sa intervina pentru indepartarea zapezii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, şi-a exprimat, luni, dezamăgirea faţă de lipsa de interes a primarilor din majoritatea localităţilor din judeţ in a interveni pentru îndepărtarea zăpezii care a căzut în cantităţi mari duminică.

Cătălina Vartic a arătat într-un comunicat de presă că, deşi au fost avertizaţi că urmează fenomene meteo periculoase şi că, încă de vineri, s-a anunţat Codul Galben, primarii din majoritatea localităţilor din judeţul Suceava nu au fost pregătiţi să intervină pentru îndepărtarea zăpezii.

„Îmi exprim dezamăgirea că primarii nu şi-au luat în serios atribuţiile. Toaletarea copacilor este o sarcină ce revine administraţiilor locale, dar situaţia înregistrată mă face să cred că primarii nu iau în serios atribuţiile ce le revin. Consider că localităţile judeţului au nevoie de gospodari în administraţie”, a declarat Vartic în comunicat.

Liderul UNPR Suceava a subliniat în documentul citat că din cauză că administraţiile locale nu au dat importanta Codului Galben si nu s-au preocupat de îndepărtarea zăpezii şi curăţarea copacilor, multe crengi s-au rupt şi au căzut peste reţele electrice şi de telefonie sau internet afectând numeroşi locuitori, dar că nici pe trotuare nu s-a intervenit, iar sucevenii au fost nevoiţi să înoate prin zăpadă.


Intră acum și în grupul de