Nechifor despre alocarea de sume identice de catre Guvern pentru primarii: „E greu de crezut ca sunt atat de multe primarii care au exact aceleasi datorii” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„La Suceava, primăriile cu primari USL au primit virgula din banii de la Guvern”, a declarat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a arătat că din cele 49 de localităţi sucevene care au primit fonduri de la Guvern, doar două sunt cu primari PSD şi una cu primar PNL. Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, aceste trei primării au primit doar 0,72 de milioane de lei din cele 15,82 milioane de lei alocate localităţilor din judeţ.

Nechifor a reclamat, totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a încălcat flagrant legea finanţelor publice care prevede că în primele şase luni ale anului nu se pot face rectificări bugetare, iar banii nu pot fi transferaţi direct localităţilor, ci trebuie să treacă prin Consiliul Judeţean.

El mai a arătat că în condiţiile în care multe primării au sume identice, câte 250.000 de lei sau câte 200.000 de lei se pare că acestea au şi datorii identice. „E greu de crezut că sunt atât de multe primării care au exact aceleaşi datorii”, a spus Nechifor care a apreciat că Mihai Răzvan Ungureanu a devenit „Robert Anastase”.

Un număr de 49 de localităţi din judeţul Suceava au primit în total 15,82 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară potrivit Hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, din care doar trei localităţi cu primari din PSD sau PNL, restul fiind primari PDL sau care candidează din partea PDL.

Astfel, din cele 49 de localităţi sucevene care beneficiază de sume din Fondul de rezervă bugetară, comunele Cacica, cu primar PDL şi Dolhasca, cu primar ales pe lista PSD care a anunţat că va candida din partea PDL, au primit sumele cele mai mari, 2,05 milioane de lei, respectiv 1,01 milioane de lei, în timp ce municipiul Suceava, cu primar PDL, primeşte 550.000 de lei. Din cele 49 de localităţi care beneficiază de alocări de fonduri doar două Drăguşeni şi Rădăşeni, au primari PSD, prima urmând să primească 200.000 de lei, iar a doua 320.000 de lei, iar o a treia, Vatra Dornei, cu primar PNL, primeşte 200.000 de lei.

Printre localităţi cu primari aleşi pe listele PSD sau PNL care au anunţat că vor candida din partea PDL se mai află Ipoteşti, ce primeşte 300.000 de lei, Şerbăuţi, care va primit 250.000 de lei şi Solca, ce va beneficia de 160.000 de lei. Hotărârea de guvern prin care Executivul acordă bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată, vineri seara, în Monitorul Oficial, la puţin timp după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a semnat, în aceeaşi zi, actul normativ. Lista anexată relevă că cele mai mari sume din punct de vedere valoric sunt acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, în principal PDL. Majoritatea primăriilor PDL beneficiare de cele mai mari fonduri au primit aceeaşi sumă, de fix două milioane lei, ceea ce ar trebui să însemne că necesităţile acestor primării sunt în cifră egală. La momentul adoptării acestei hotărâri, Guvernul a insistat asupra faptului că banii nu au fost acordaţi pe criterii politice.


Intră acum și în grupul de