Balan: “Romania a reusit sa treaca de momentele periculoase din punct de vedere economic”

Prudenţa, responsabilitatea, echilibrul, crearea de locuri de muncă, stimularea investiţiilor şi creşterea economică sunt principiile de guvernare care au dat rezultate în România, a declarat deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, subliniind că după cum demonstrează rezultatele economice, sacrificiile românilor nu au fost în zadar. ”Am reuşit să trecem cu brio peste momentul de mare cumpănă de la începutul anului 2009 când am găsit vistieriile goale, iar norii de pe cerul economiei mondiale veneau ameninţători către noi. România a reuşit să treacă de momentele periculoase din punct de vedere economic, să pregătească bazele unei creşteri economice sănătoase şi să deschidă calea unui stat mai prosper”, a evidenţiat Bălan.

Făcând referire la datele statistice prezentate de Eurostat la începutul lunii martie, parlamentarul democrat-liberal a spus România are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Uniunea Europeană. Bălan a arătat că rata şomajului din România este de 7,2%, cu aproape trei puncte sub media europeană care depășește 10%. Referindu-se la datele furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), deputatul PDL a ținut să sublinieze că rata șomajului în luna martie a fost de 5,05%, mai mică cu 0,22 puncte procentuale faţă de luna precedentă.

”Peste 454.000 de şomeri au fost înregistraţi în martie cu 19.325 mai puţini decât în februarie. Rata şomajului masculin a scăzut de la 5,65% în luna februarie, la 5,41%, iar rata şomajului feminin a scăzut de la 4, 83%la 4,64%. Datele statistice publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică o evoluţie pozitivă a gradului de ocupare a populaţiei din România. Să nu uităm că Guvernul şi-a fixat ca obiectiv pentru acest an crearea locurilor de muncă. Scăderea ratei şomajului ne arată că suntem pe drumul cel bun şi că trebuie să ne canalizăm eforturile în continuare pe îndeplinirea acestui obiectiv. Numai prin investiţii străine vom crea în acest an peste 10.000 de locuri de muncă”, a conchis Bălan.