Municipalitatea depune toate eforturile ca in 2014 sa fie sfintita Catedrala „Nasterea Domnului” din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene depune toate eforturile pentru a asigura fondurile financiare necesare finalizării lucrărilor de construcţie a Catedralei din municipiul reşedinţă de judeţ, situată la intersecţia de pe Mărăşeşti.

Edilul şef al oraşului, Ion Lungu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri că şi pentru anul acesta construcţia se bucură de o finanţare de la bugetul local de 10 miliarde de lei vechi.

Din acestea, trei miliarde au fost trimise deja pentru achiziţia de tablă în vederea finalizării acoperişului şi pentru continuarea celorlalte lucrări necesare pentru încadrarea în termenul de finalizare a şantierului.

“Ca şi în ceilalţi ani pentru lucrările de la Catedrală au fost alocate anul acesta 10 miliarde de lei vechi din care trei au fost date deja. Facem toate eforturile necesare pentru ca să ne încadrăm în grafic cu această construcţie care pe lângă importanţa pe care o are pentru biserica ortodoxă este una de patrimoniu pentru municipiu iar în 2014 să fie sfinţită la nivel de tencuială”, a declarat Ion Lungu.

De la începutul şantierului şi până acum, de la bugetul local au fost alocate pentru ridicarea Catedralei “Nasterea Domnului” din Suceava aproximativ 1,5 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de