Candidatul UNPR la Primaria Suceava vrea ca Parcul Sipote sa devina zona de agrement autentica. Adrian Macovei vine cu solutii pentru amenajarea zonei


Intră acum și în grupul de

Candidatul UNPR pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, Adrian Macovei, consideră că zona centrală a municipiului, în special Parcul Şipote, trebuie să devină un punct de atracţie şi de petrecere a timpului liber pentru suceveni, realizarea acestuia urmând a fi una dintre principalele sale preocupări, ca primar al Sucevei.

Din perspectiva candidatului UNPR, în urma concretizării unui parteneriat între Primărie, Direcţia Silvică Suceava şi Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii din Suceava, se poate ca Parcul Şipote să fie igienizat şi amenajat corespunzător, după standarde moderne.

Adrian Macovei este convins că nu sunt necesare investiţii majore pentru amenajarea acestui parc. Potrivit acestuia, se impune ca în parteneriatul pe care îl propune, parcul să fie igienizat şi pot fi protejate şi scoase în evidenţă speciile de arbori şi arbuşti plantate deja în zonă, precum brad, tisă, molid, pin silvestru, plop alb, plop negru, ienupăr ornamental, salcâm japonez, fag, mesteacăn, nuc american sau liliac.

„Vor trebui plantate şi alte specii care se pretează zonei, dar şi amenajarea celor două pâraie, Şipot şi Cetate, cu un mic lac pentru specii diverse de peşti. Se pot realiza toate acestea dacă există bună-intenţie. Doar când nu vrei să faci ceva se pot găsi scuze şi contra-argumente”, a explicat candidatul UNPR pentru Primăria Suceava.

Aleile vor putea fi reabilitate cu piatră şi montaţi stâlpi de iluminat de epocă şi care să aducă aminte de vechiul târg al Sucevei. Potrivit proiectului lui Adrian Macovei, în parc vor fi amenajate spaţii pentru lectură, cum ar fi bănci sau chioşcuri din lemn, va exista o zona pentru artişti care să realizeze în aer liber desene, caricaturi, picturi, dar şi un loc de joacă pentru copii.

Totodată, parcul ar trebui să fie dotat cu puncte cu internet wireless, dar şi să aibă o zona dedicată pentru organizarea de diverse expoziţii. „Cu puţină imaginaţie şi o colaborare cu specialiştii, fără cheltuieli mari, zona verde din centrul oraşului, care acum este ocolită, poate să fie pusă în valoare şi sucevenii să se bucure de natură în mijlocul oraşului”, a spus Adrian Macovei, candidatul UNPR pentru Primăria Suceava.


Intră acum și în grupul de