Balan: „Liderii USL si-au facut un obiectiv politic dintr-o vendeta personala, demiterea presedintelui Camerei Deputatilor”


Intră acum și în grupul de

Demersul opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe lângă faptul că este rupt de agenda reală a României este unul care a sfidat legea şi a încălcat regulamentul Camerei, potrivit căruia revocarea preşedintelui acestui for legislativ poate fi cerută de grupul care l-a propus, a apreciat joi deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan.

În opinia parlamentarului democrat-liberal, opoziţia iroseşte timpul deputaţilor cu demersuri populiste sortite eşecului, în loc să participe la dezbaterile Camerei Deputaţilor unde se iau deciziile care contează pentru români.

„Dorinţa de muncă a parlamentarilor USL care şi-au întrerupt greva de lux s-a dovedit a fi efemeră şi strict legată de un demers care sfidează legea. Observăm că USL încalcă normele nu doar printr-o solicitare aberantă, ci şi prin încercarea de a impune o rezoluţie pe ordinea de zi sfidând procedura. Este ironic cum cei care nu încetează să invoce încălcarea regulamentului sunt chiar cei care îl nesocotesc, atunci când le convine. Ca mai toate acţiunile USL şi rezoluţia prin care s-a vrut revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este doar un exerciţiu de imagine şi o vendetă personală a liderilor USL, fără nicio bază sau şanse de reuşită”, a declarat deputatul PDL de Suceava.

Ioan Bălan crede că USL ştia foarte bine că revocarea Robertei Anastase din funcţie, este nu numai imposibilă, ci şi ilegală.

„Liderii USL şi-au făcut un obiectiv politic dintr-o vendetă personală, demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au propus să o demită pe Roberta Anastase şi încearcă să improvizeze o motivaţie şi să încalce procedurile legale. Pentru că nu a mai trecut demult pe la locul de muncă Victor Ponta vrea să marcheze revenirea sa împreună cu deputaţii USL în Parlament printr-un exerciţiu de imagine care să abată atenţia de la adevărata problemă de moralitate: parlamentarii USL sunt în vacanţă de la 1 februarie, timp în care statul a cheltuit cu aceştia 3,5 milioane de euro. Este ridicol entuziasmul cu care USL anunţă mobilizarea pe teme care nu prezintă niciun interes pentru cetăţenii României, ci doar pentru orgoliul politic al liderilor săi. Parlamentarii USL au stat acasă atunci când era nevoie de ei pentru a vota legi importante pentru România dar anunţă cu aplomb mobilizarea pentru a demite preşedintele Camerei Deputaţilor”, a conchis Bălan.


Intră acum și în grupul de