Deputatul Ioan Balan sustine ca USL vrea cu orice pret sa castige electoratul din Transilvania cu tema nationalismului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, consideră că prin moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, care vizează în principal înființarea unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, USL, comite o aberaţie politică, aceea de a contesta Legea Educaţiei, adoptată în urmă cu mai bine de un an şi validată de Curtea Constituţională.

”Mai mult decât atât, atitudinea USL, de a se poziţiona împotriva principiului multiculturalismului, garantat de Legea Educaţiei, este antidemocratică şi antieuropeană. Opoziţia încearcă acelaşi gen de manipulare şi în cazul privatizărilor unor companii de stat, încercând să inducă percepţia mincinoasă şi nocivă că statul îşi înstrăinează resursele. USL nu are proiecte sau soluţii pentru România, ca dovadă că singura activitate parlamentară din sesiunea care a început la 1 februarie reprezintă moţiunea de cenzură, şi aceea, bazată pe dezinformare şi propagarea unei percepţii false asupra realităţii”, a spus deputatul PD-L de Suceava.

El constată că opoziţia îşi lansează, prin această moţiune de cenzură, temele de campanie. În lipsa unor soluţii la problemele românilor, a menționat Bălan, USL mizează pe trezirea sentimentelor antimaghiare, cu tema falsă a segregării etnice de la UMF Târgu Mureş, şi pe naţionalismul economic specific anilor 90, care întreţine o manipulare grosolană în ceea ce priveşte privatizarea companiilor de stat. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, moţiunea de cenzură a USL este parte a unei campanii populiste, prin care opoziţia apelează în mod iresponsabil la sentimentele antimaghiare şi la teme false, pentru a câştiga voturi.

Ioan Bălan susține că USL vrea cu orice preţ să câştige electoratul din Transilvania cu tema naţionalismului, încercând să impună percepţia falsă a segregării etnice la UMF Târgu Mureş. ”În realitate, crearea unei linii de studii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş este în conformitate cu Legea Educaţiei şi cu principiul multiculturalismului pe care aceasta îl promovează, în concordanţă cu normele europene. USL dă dovadă de un comportament antidemocratic şi antieuropean, prin opoziţia iraţională faţă de o lege în perfectă armonie cu Constituţia şi faţă de drepturile minorităţilor naţionale. Mai mult decât atât, PSD se dezice de propriul program social, în care se declară susţinător al multiculturalismului.

Totodată, isteria propagată de USL în ceea ce priveşte aşa-zisa înstrăinare a resurselor naţionale, inspirată de tematica anilor 90, nu este altceva decât o dezinformare pe care opoziţia o întreţine în mod iresponsabil. Statul nu îşi înstrăinează resursele, ci încearcă să rentabilizeze companii care în acest moment aduc prejudicii bugetului. Actuala guvernare nu vrea să repete experienţele Petrom, BCR sau Sterling, privatizări făcute de actuala opoziţie şi din care statul român a ieşit în pagubă”, a spus Bălan. El a adăugat că România are numai de pierdut de pe urma unei opoziţii preocupată exclusiv să se cocoaţe în scaunele puterii.


Intră acum și în grupul de