Tiberius Bradatan (PSD): „Oamenii trebuie sa fie educati sa se protejeze de boli, sa nu ajunga la spital” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Medicul Tiberius Brădăţan, candidat al USL pentru Consiliul Local Suceava, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că susţine un proiect prin care numărul sucevenilor bolnavi să fie redus.

Brădăţan a spus că proiectul său, „Sănătate prin educaţie” este promovat pentru că a constatat că în ultimii zece ani, dar mai ales în ultimii doi ani, numărul persoanelor care se adresează Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Suceava este din ce în ce mai mare.

Astfel, el a arătat că dacă în urmă cu zece ani, se prezentau la Urgenţe 150-160 de pacienţi pe zi, în ultimii doi ani, numărul pacienţilor a ajuns la 230 pe zi. Brădăţan a spus că s-a întrebat care este cauza acestei creşteri a numărului de pacienţi şi consideră că este o problemă de sănătate publică.

„Trebuie făcut ceva pentru ca nivelul morbidităţii, numărul de bolnavi, să scadă, ceea ce va duce şi la costuri mai puţine. Oamenii trebuie să fie educaţi să se protejeze de boli, să nu ajungă la spital”, a spus medicul Brădăţan.

El a mai arătat că în ultimii doi ani, se prezintă, anual, aproximativ 60.000 de persoane la UPU a SJU Suceava, ceea ce reprezintă aproximativ zece la sută din populaţia judeţului, ceea ce este îngrijorător. Brădăţan a mai spus că o parte dintre aceştia sunt bolnavi cronici care din cauză că nu au avut bani de medicamente au făcut decompensări.


Intră acum și în grupul de