O vulpe turbata a muscat mai multe animale dintr-o gospodarie din comuna suceveana Radaseni


Intră acum și în grupul de

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar -Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava au diagnosticat, luni, un nou caz de rabie în judeţ. Rabia a fost diagnosticată la o vulpe ucisă în gospodăria unui bărbat din comuna suceveană Rădăşeni.

Potrivit şefului DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru, in gospodăria cetăţeanului Eugen Bocancea din localitatea menţionată mai sus a intrat o vulpe care prezenta un comportament anormal, agresiv şi a muşcat o bovina, viţelul acesteia şi o parte din iepurii crescuţi în exploataţia respectivă. Proprietarul a ucis vulpea şi a anunţat apoi medicul veterinar din comună, care a trimis cadavrul pentru examen de laborator la DSVSA Suceava.

“În urma examenului de specialitate, a fost precizat diagnosticul de rabie şi au fost instituite de urgenţă măsurile legale, respective izolarea şi punerea sub observaţie a animalelor muşcate de vulpe, anunţarea autorităţilor sanitare umane şi a administratorului fondului de vânătoare de pe care provine vulpea pentru instituirea de măsuri specifice”, declarat Dulgheru într-un comunicat de presă. El a precizat că s-a instituit, de asemenea, o zonă de protecţie şi de supraveghere în care se va efectua catagrafia câinilor şi pisicilor, vaccinări antirabice de completare şi vaccinarea antirabică a animalelor susceptibile din exploataţia afectată.

Directorul DSVSA Suceava atenţionează din nou populaţia judeţului să nu atingă cadavrele de animale sălbatice şi domestice, şi să anunţe imediat medicului veterinar competent territorial toate cazurile acestea cât şi cazurile de comportament nefiresc la animalele vii.

Petrea Dulgheru mai menţionează în comunicatul de presă că acesta este al 11-lea caz de rabie în anul 2012, în judeţul Suceava, şi al doilea caz de rabie la vulpe înregistrat pe fondul de vânătoare Rotopăneşti, în ultimele două luni de zile.


Intră acum și în grupul de