PSD Suceava acuza „puterea portocalie” condusa de Gheorghe Flutur de deturnarea banilor publici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Vom demonstra caracatiţa firmelor PDL şi a lui Gheorghe Flutur. De la „a” la „z”, de la izvoare până la vărsare”, a declarat joi preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care susţine că „puterea portocalie” condusă de Gheorghe Flutur, a reuşit deturnarea banilor publici. Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, PDL a pus „stăpânire” pe judeţ, prin firme agreate „cu un para-ndărăt” de 40-50 la sută.

Nechifor a arătat că primul proiect unde s-au furat bani publici pe care social-democraţii l-au dovedit cu acte este la Izvoarele Sucevei, unde primarul PDL a făcut o investiţie, într-un podeţ din tablă, câteva scânduri şi bolovani, şi care a costat iniţial 200.000 de lei, iar valoarea finală a ajuns la 500.000 de lei.

Preşedintele PSD Suceava a amintit de un episod similar din 1997 când Gheorghe Flutur era director al Direcţiei Silvice Suceava şi a avut probleme privind un pod pe un drum forestier din localitatea Vârvata care a fost decontat, dar care nu s-a realizat. „Aceeaşi metodă şi procedură de furat bani”, a spus liderul PSD Suceava.

La rândul său, senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că organele statului vor trebui să facă verificări în mai multe locuri din judeţ, de la Izvoarele Sucevei, la Vicovu de Sus, unde au fost incluse în preţul unor lucrări de reparaţii materiale de construcţii primite ca donaţie, dar şi la Casa Judeţeană de Pensii, la Casa de Asigurări de Sănătate, la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sau la SC Drumuri şi Poduri SA, societate a CJ Suceava aflată în insolvenţă. „Sunt multe lucruri despre care am auzit că nu sunt în regulă. Să se facă verificări şi să se stabilească”, a spus Mîrza.

Premierul Victor Ponta va cere Ministerului Finanţelor şi Corpului de control să verifice modul în care administraţiile locale au cheltuit fondurile alocate de Cabinetul Ungureanu, spunând că are “dubii că banii au ajuns în contracte legale” şi că “există cazuri celebre – Pinalti şi Flutur”.


Intră acum și în grupul de