Presedintele UNPR Suceava, Catalina Vartic, considera ca profesorii trebuie sa ajungă la elevi si nu invers


Intră acum și în grupul de

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava susţine că, în educaţie, facilitarea accesului la învăţământ pentru elevi este esenţială.

„Trebuie să regândim modul în care se procedează acum. Au fost închise şcoli, iar copiii trebuie să ajungă la unităţi şcolare situate la mare distanţă. În cel mai bun caz, elevii sunt preluaţi de microbuze şcolare, dar de cele mai multe ori copiii sunt nevoiţi să se trezească cu noaptea-n cap ca să ajungă la şcoală. În aceste condiţii, cât de performant mai poate fi un copil care s-a trezit devreme, a mers kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală şi se gândeşte că va trebui să parcurgă aceeaşi distanţă înapoi când se termină cursurile şi e şi mai obosit”, a spus Vartic.

Ea propune ca profesorii să fie aduşi spre copii şi nu copiii să fie plimbaţi cu autobuzele spre şcoală şi că, în acest sens, să fie redeschise şcolile închise.

„Pe primul loc trebuie să fie copilul”, a spus preşedintele UNPR Suceava.

Cătălina Vartic a mai declarat că propune şi sprijinirea şi încurajarea performanţei în educaţie prin atragerea elevilor şi studenţilor cu rezultate remarcabile spre administraţie şi prin oferirea de burse de merit pentru cei care vor rămâne în Suceava.


Intră acum și în grupul de