Inca 10 autospeciale noi performante sunt asteptate sa ajunga la ISU Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenaţă „Bucovina” al judeţului Suceava va intra, în cel mai scurt timp posibil, în posesia a încă zece autospeciale de intervenţie performante şi de ultimă generaţie.

Potrivit datelor obţinute din partea conducerii în exerciţiu a Administraţiei Publice Judeţene, noile achiziţii se vor alătura celorlalte 10 autospeciale intrate până acum în posesia ISU Suceava. Prezent pe parcursul zilei de marţi la sediul Inspectoratului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acele maşini au fost aduse printr-un program european, costul acestora ridicându-se la circa 10 milioane de euro, fiind vorba atât de utilaje de descarcerare sau descarcerare grea cât şi autospeciale de stingere şi SMURD.

„Trebuie spus că achiziţiile de până acum nu au fost oprite doar pentru Detaşamentul din municipiul Suceava, ci multe dintre ele au fost distribuite unităţilor ISU din teritoriu cum ar fi cele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Siret sau Rădăuţi urmând cât de curând să ajungă o autospecială de mare capacitate şi pentru pompierii din Gura Humorului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Conform aceloraşi surse, printre maşinile prevăzute a ajunge în cea de-a doua etapă a proiectului se numără şase autospeciale SMURD de tip B şi o ambulanţă de tip C. „ISU Suceava acţionează pe o arie de întidere foarte mare cu o complexitate deosebită şi de aceea este absolută nevoie de această dotare”, a mai adăugat şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur.

Proiectul susţinut prin efortul Consiliului Judeţean Suceava în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est din care fac parte şase judeţe ale Moldovei prevede dotări asemănătoare pentru toţi partenerii, dar Suceava este primul care a intrat în posesia acestora.

Întâlnirea de marţi dintre conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi cea a ISU „Bucovina” a avut pe ordinea de zi şi stabilirea localităţilor unde se va face o redistribuire a capacităţii de intervenţie a Inspectoratului, localităţi deficitare la acest capitol.

„În cadrul întâlnirii am hotărât ca o parte din maşinile de intervenţie aflate în dotarea ISU Suceava, e adevărat că nu noi dar în perfectă stare de funcţionare şi foarte utile, să fie redistribuite unor localităţi cu aglomerări mari de persoane cum ar fi Cajvana sau Marginea, zone unde în ultima perioadă s-au semnalat numeroase incendii şi care până acum nu au beneficiat de o astfel de dotare”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de