Nechifor cere demisia de urgenta a sefului DGFP Suceava, Petrica Ropota (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Catalin Nechifor, presedinte PSD Suceava

TEXT LIVE:

“La conferinta de presa de azi, voi prezenta afacerea Scheia, soseaua de centura a Sucevei care a inceput in 2007 si care inca nu e gata.

Scumpirea centurii de ocolire, nejustificata, a fost de aproximativ 58%. Sunt bani care au fost taiati de la pensii si salarii. Nu au fost bani pentru exproprieri.

Islazul comunal de la Scheia are proprietari intabulati ilegal prin HCL Scheia din 2006. Titlurile de proprietate sunt exact pe profilul centurii, fara gres. Cum au reusit acesti oameni sa devina proprietari ilegal si de unde atata intuitie? S-a lucrat la acest dosar foarte atent si cu informatii din sistem.

Cer public noului prefect sa faca lumina in acest dosar. Sunt foarte multe lucruri neclare acolo. E interzisa diminuarea suprafetelor de pasune a Romaniei.

UE da subventii pentru pasuni ca sa ramana intacte, nu pentru a face nebunii PDL cu pasunile. De-a lungul timpului, s-au dat pana la 40 euro metrul patrat.

PDL a decis politic sa reduca valoarea terenului la 1,23 lei pe metrul patrat. S-a diminuat de 120 de ori valoarea terenului. Cer public demisia lui Ropota. E egal pentru toti cei din sistem care ocupa functii publice si care isi vad de treaba, nu are nimic nimeni cu el.

Flutur, fiind disperat profund, da mash-urile jos. El a comandat lui Ropota controale ca sa creada lumea ca sunt comandate de PSD de la Bucuresti. E o abordare copilareasca. Sunt executii aiuritoare. Daca Ropota are curajul sa o spuna, sa zica ca l-a pus Flutur , daca nu, sa isi asume demisia urgent. Nu acceptam de la Flutur sa se creada jupan.

S-a terminat cu epoca lui Flutur in judet. Pana pe 10 iunie, suntem in opozitie fata de Flutur, dar la putere dupa aia. Ce joaca echipa lui Flutur? Hochei, bambilici? Echipa lui Flutur e Udrea, Boc, Anastase, Barba si Juravle. E o echipa retrogradata. Au cazut din divizie.

Ma bucur ca in Guvernul USL sunt multi suceveni care simt ceva pentru Suceava. Ponta a facut in copilarie multe vacante la Partestii de Jos, bunicii lui sunt de acolo. Imi amintesc in anii trecuti cand mergeam cu el la Partesti.

Flutur spunea in 2008 de cinci pasi spre ordine si bunastare. Care ordine si care bunastare? Eu intuiesc ce il asteapta pe Flutur in viitor. Au proiectat inteligent pentru ei si chiar au castigat european, milioane de euro, au castigat Flutur si echipa lui din judetul Suceava. In patru ani, Flutur a adus de doua ori mai mult decat noi. Si era prim-vicepresedinte. Cu Udrea la Suceava si cu premier. Halal performanta.

Flutur a castigat cate un milion de euro la Kilometrul de drum. Drumul Panaci-Bilbor, care nu duce nicaieri, costa cam 1,3 milioane euro/km, fara TVA. 22 de kilometri facuti pe bani europeni de PSD au costat 6 milioane de euro. De unde s-a terminat tronsonul, Flutur a vrut sa mai faca 4 km de 4 ori mai scump.”


Intră acum și în grupul de