Ministrul Dezvoltarii si Turismului la Suceava: “Administratia Lungu, o dezamagire!” – comunicat de presa (VIDEO)

Prezenţa Ministrului Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig, la Suceava, s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea mediului de afaceri. Schimbarea guvernării şi a politicilor de dezvoltare pe termen mediu şi lung impune o comunicare clară şi aplicată pe teme de dezvoltare urbană!

Ministrul Hellvig a ţinut să precizeze, în faţa oamenilor de afaceri, că strategiile guvernamentale pe termen mediu şi lung au drept obiectiv principal aducerea României într-o zonă de normalitate în ceea ce priveşte mediul de afaceri. Accesul la banul public pe criterii politice a încetat. Mai mult decât atât, a declarat ministrul, toţi cei care au confundat banul public cu bugetele lor personale vor fi nevoiţi să răspundă în faţa organelor abilitate.

Astăzi, Ministerul Dezvoltării şi Turismului se află într-un audit detaliat care are drept scop publicarea tuturor proiectelor derulate sub mandatul PDL şi considerate suspecte.

Accesul pe criterii politice la banul public va fi condiţionat, începând cu mandatul ministrului Hellvig, doar de performanţele tehnice şi administrative ale administraţiilor locale. Cu alte cuvinte, bani vor primi doar cei care ştiu şi vor să scrie proiecte europene, proiecte ce pot fi finanţate cu fonduri nerambursabile şi co-finanţate parţial de către Guvernul României.

“Administraţia Lungu, o dezamăgire” – Ministrul Eduard Hellvig

Din cele 226 de proiecte depuse la autorităţile de management pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, de către instituţii de stat sau private din judeţul Suceava, doar 5 aparţin Primăriei Suceava. “Altfel spus, administraţia Lungu a ratat toţi aceşti ani. Este de neînchipuit cum, într-un oraş municipiu de judeţ, poţi să ai, procentual discutând, o rată de succes de 2,21%, din totalul proiectelor depuse! Ceea ce îmi spune mie că mediul de afaceri sucevean a înţeles corect priorităţile de dezvoltare, în vreme ce Primăria Suceava încă nu îşi dă seama în ce secol trăim!”

Sprijinul Ministrului Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig, pentru Ştefan Alexandru Băişanu este necondiţionat, având în vedere că, potrivit declaraţiilor ministrului, “Alexandru Băişanu face parte din generaţia oamenilor politici tineri, europeni şi responsabili! Suceava, potrivit sloganului de campanie, merită o şansă! Folosiţi cu înţelepciune votul! Schimbaţi atitudini, mentalităţi! Schimbaţi oraşul!”, a concluzionat ministrul, la finalul vizitei sale la Suceava!