Locuitorii din Cornu Luncii merg pe mana lui Flutur la alegerile din 10 iunie


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, candidat din partea PDL pentru încă un mandat la şefia administraţiei judeţene, s-a întâlnit marţi cu locuitorii din comuna suceveană Cornu Luncii şi cu primarul PDL în exerciţiu al acesteia, Petru Vodă, care candidează pentru un nou mandat.

Câteva sute de localnici au ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat la inundaţii şi în promovarea unor proiecte de interes local şi l-au asigurat pe acesta că poate conta pe votul lor la alegerile din 10 iunie. Deopotrivă, locuitorii din Cornu Luncii sunt decişi să-şi acorde voturile primarului Petru Vodă, în vederea continuării modernizării comunei.

Aflându-se în zonă, şeful administraţiei judeţene a efectuat şi o vizită de lucru şantierul desfăşurat pe raza comunei Cornu Luncii, şi s-a văzut nevoit să recunoască faptul că „este poate una din puţinele experienţe plăcute pe care le avem cu constructorii”.

În localitate se derulează un proiect privind refacerea pagubelor produse de inundaţiile din 2010, a cărui valoare se ridică la suma de 120 de miliarde de lei vechi, desfăşurat prin Agenţia Apele Române, cu bani proveniţi din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Şantierul se întinde pe o suprafaţă impresionantă, fiind vorba de realizarea a 12 km de diguri, ridicate în majoritate pe malul stâng al râului Moldova. „Este zona cea mai expusă de pe râul Moldova, unde întâlnirea cu doi afluenţi ai acestuia dă mari bătăi de cap locuitorilor când se umflă apele de pe urma ploilor. Cei 12 km de diguri se realizează pe 4 tronsoane pentru a pune în siguranţă locuitorii din Brăieşti, Cornu Luncii şi Băişeşti. Un proiect al Apelor Române în valoare de 120 de miliarde de lei vechi, din care anul acesta au fost achitate deja 50 de miliarde”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Proiectul a fost demarat la mijlocul lunii august, iar lucrările vor continua până când vremea va permite, urmând a fi reluate la anul. Potrivit constructorilor, la mijlocul lui 2012, cu siguranţă va fi posibilă recepţia lucrărilor.


Intră acum și în grupul de