Nechifor: „USL are 56% intentie de vot, dublu fata de PDL”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava

TEXT LIVE:

“Am realizat un sondaj de opinie la nivel de judeţ în perioada 18-21 mai, pe un eşantion de 1000 de persoane, realizat de firma Avantgard, marja de eroare fiind de 3,1%. Principalele trei probleme sunt starea drumurilor, locurile de muncă, canalizare. Am încercat să măsurăm şi intenţia de vot. USL are 56%, dublu faţă de PDL.

Flutur avea 48%, Nechifor 44% pentru preşedinţia CJ Suceava. Pentru Parlament, USL are 61%, PDL 24%. Sondajul a fost finalizat marţi. Dacă discutăm matematic, 4% înseamnă 5200 de voturi, asta e distanţa dintre mine şi el. Asta era duminică. Azi, probabil că procentul s-a mai micşorat. Suntem pe trend crescător, iar diferenţa între noi şi ceilalţi candidaţi este foarte mică. Vrem să o surmontăm.

Sâmbătă, la Suceava, vin liderii USL, Ponta şi Antonescu. Va fi semnalul că vom face schimbarea şi la Suceava. Asta înseamnă susţinerea proiectelor USL şi la Suceava şi faptul că Ponta girează ce dorim să facem. Până la finalul campaniei va trebui ca toţi din USL să facem tot ce se poate ca să explicăm că cine votează USL votează Nechifor şi Băişanu.

Văd că Flutur fuge de dezbateri. După fusta cui se mai ascunde Flutur? A avut curaj când s-a luptat cu gripa aviară. Îi promit că nu îi fac rău. Stau la dezbatere cu el oriunde vrea el, oricând vrea el. Stau şi pe baloţi de paie dacă e nevoie ca lumea să afle ce vrem să facem. Să ne punem întrebări.

Soluţia USL are continuitate şi la Bucureşti şi e cea a viitorului. A lui Flutur e a trecutului. Cine îl susţine pe el în campanie? Boc, Udrea, Băsescu? Flutur confundă merele cu perele şi adună steagurile ca în Caragiale. Flutur minte ca de obicei când spune că ajută primarii PSD. Într-o adresă semnată către Ilişeşti, Flutur spune clar că pentru obţinerea de fonduri trebuie să se adreseze unei comisii,Cj neavând atribuţii în acest sens.

Azi vom lansa contractul USL cu zona Fălticeni. Conţine trei linii majore, finalizarea spitalului care a fost bătaia de joc a PDL, care avea asiguraţi banii. Oameni buni, cât vă mai trebuie ca să faceţi un spital? Vreo 40 de ani? Lumea are nevoie de spital acolo. Am adus bani, PDL a cheltuit 0 lei. La Flutur vrem să susţinem produsul agricol şi să creăm un brand de Fălticeni cu mărul de Rădăşeni. Vreau ca mărul din Fălticeni să ajungă pe masa elevilor. Vrem pentru Fălticeni extinderea circuitului turistic-religios în zona Probota. Flutur, efectiv a uitat de Fălticeni cât a condus CJ.

Cer instituţiilor statului să găsească rapid elementele concludente asupra unor fapte de natura penală. Majoritatea licitaţiilor sunt cu cântec pentru drumuri. Sunt foarte multe exemple care demonstrează ca Flutur a făcut ca Suceava să piardă 124 de miliarde de lei vechi pe drumuri. Se simte diferenţa.

Cer public instituţiilor statului să facă lumină şi în acest caz. Firma Eurostrade Frasin apare şi ea la licitaţii. Flutur ştie cine e în spatele ei. Sper să câştigăm alegerile şi să salvăm SC Drumuri şi Poduri din situaţia în care se află. Sunt cei mai competenţi, au un nume şi lucrări de calitate.”


Intră acum și în grupul de