SONDAJ: USL obtine majoritatea in CJ Suceava, iar Gheorghe Flutur are 48 la suta intentii de vot (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

USL va câştiga majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, iar Gheorghe Flutur are prima şansă pentru câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Suceava potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Centrul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, la comanda PSD.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 18-21 mai pe un număr de 1000 de subiecţi din judeţ, eşantion probabilistic stratificat, iar operatorii au discutat faţă în faţă cu respondenţii.

Sondajul de opinie are o marjă de eroare de +/- 3,1% iar conform sursei citate, la Consiliul Judeţean Suceava, USL ar obţine 56 la sută dintre voturile exprimate, în timp ce PDL ar fi votat de 30 la sută dintre suceveni.

În acelaşi timp, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur ar obţine 48 la sută din voturi, în timp ce Cătălin Nechifor ar fi votat de 44 la sută dintre suceveni.

Dacă ar trebui să voteze pentru Parlament, atunci 61 la sută dintre suceveni ar opta pentru USL în timp ce doar 24 la sută ar vota PDL.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că diferenţa între el şi Gheorghe Flutur va putea fi remontată în următoarele două săptămâni în condiţiile în care peste 50 la sută dintre suceveni votează USL la Consiliul Judeţean.

„Diferenţa de patru procente va fi remontată. E vorba de o diferenţă de 5200 de voturi, dar USL e pe trend de creştere în timp ce Gheorghe Flutur este în stagnare sau uşoară scădere”, a spus Nechifor.

El a subliniat că votul este polarizat între candidaţii USL şi PDL şi că restul partidelor au intenţii mici de vot.

Totodată, liderul PSD Suceava consideră că „declicul” campaniei electorale va fi sâmbătă, când în judeţul Suceava vor veni premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, viitorul preşedinte al României, care îşi vor da girul pentru candidaţii USL.

„Semnalul va fi că şi la Suceava facem schimbarea, schimbare girată de premierul Victor Ponta şi de preşedintele PNL Crin Antonescu”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că întreaga campanie a USL Suceava se va concentra pe a explica electoratului ceea ce îşi propun candidaţii USL suceveni să facă în concordanţă cu guvernul condus de Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de