Partidul Verde a elaborat un program electoral pliat pe nevoile imediate ale sucevenilor. Afla aici continutul acestuia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Echipa Partidului Verde formată din medici, avocaţi, economişti, cu vârsta cuprinsă între 28 şi 41 de ani, şi-a prezentat joi, la Suceava, programul electoral pentru mandatul 2012-2016.

„Considerăm că suntem o echipă ajunsă la maturitatea socială şi profesională necesară pentru a putea să ne implicăm la modul cel mai serios şi să ne putem pune în practică ideile preluate în mare parte de la suceveni. Programul nostru este simplu din punct de vedere al pretenţiilor, realizabil, tangibil, atinge cele trei laturi importante ale oricărei urbe – economică, socială şi cea de mediu (verde)”, a declarat Cristian-Victor Ilie, candidatul Partidului Verde la Primăria municipiului Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, echipa „Verde” se bazează pe un proiect care doreşte a se realiza cu sprijinul sucevenilor şi cu implicarea în viaţa civică a acestora. „Agenda propusă de Partidul Verde în această campanie electorală reprezintă în fond problemele reale propuse de suceveni. Gândind acest program ne-am orientat în aşa fel încât să se integreze socialul şi economicul împreună cu latura de mediu.

Programul este unul pe termen lung, deoarece conţine aspecte economice care vizează schimbări de ordin administrativ. Politica taxelor şi a impozitelor locale, crearea unei zone industriale, închiderea centurii, stimularea universităţii sucevene pentru crearea unui centru de inventică, reabilitarea Patinoarului Artificial Suceava, toate acestea sunt prinse în programul nostru şi trebuie realizate corelat”, a explicat Ilie.

El a dat garanţii că va soluţiona şi problema câinilor comunitari. „Administraţia locală va trebui să aibă în primul rând în vedere amenajarea urbanistică a oraşului, curăţenia şi ordinea, dar şi problema câinilor comunitari ridicată de primarul Ion Lungu încă din campania electorală din 2004. Parcă timpul a stat în loc în ultimii opt ani”, este de părere Ilie. Acesta a arătat că pentru soluţionarea acestor probleme are de gând să implice organizaţiile nonguvernamentale de profil, asta însemnând în opinia sa „utilizarea banilor publici mult mai eficient”.

La conferinţa de presă de la Suceava a luat parte şi preşedintele la nivel naţional al Partidului Verde, Ovidiu Iane, care a ţinut să sublinieze că tânăra echipă de la Suceava a Partidului Verde este pregătită să gestioneze problemele din administraţia locală şi să arate, conform sloganului lor electoral, adevărul „Verde-n faţă!” . „Oamenii de valoare care din bun simţ s-au dat până acum la o parte din viaţa politică, ar trebui să îşi reconsidere poziţia, pentru a nu permite oamenilor care promovează nonvalorile să beneficieze de dreptul de a decide asupra cetăţenilor Sucevei. Constat că acest judeţ este din ce în ce mai prădat”, a afirmat Iane, care a constatat că la ultima sa vizită efectuată la Suceava în 2009, „dealurile şi crestele munţilor erau mult mai împădurite comparativ cu momentul de faţă”.


Intră acum și în grupul de