Baisanu: “Mediul economic din Suceava merita o sansa”

Candidatul USL la Primăria municipiului Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a vizitat vineri, 25 mai, mai multe întreprinderi de producție din Suceava, precum și unul dintre cele mai mari depozite de tip en-gross din județ. Scopul acestor vizite a fost acela de avea discuții pentru a identifica principalele probleme cu care se confruntă atât angajatorii, cât și angajații.

Ștefan Alexandru Băișanu le-a prezentat celor interesați viziunea sa despre proiectul Parcului Industrial Bucovina, un proiect ce dorește să contribuie la reducerea șomajului prin crearea a peste 2000 de locuri de muncă, un proiect care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri și implicit să asigure contracte de muncă pe termen lung, la salarii corecte.

“Suceava merită o șansă. Mediul economic din Suceava merită o șansă. Suntem unul din orașele care nu de mult avea foarte multe fabrici producătoare de diverse bunuri, un oraș în care lumea avea de muncă și în care industria prospera. Astăzi, suntem unul din orașele cu cel mai mare număr de metrii pătrați de spațiu comercial pe cap de locuitor. Ori, pentru ca sucevenii să poată să cumpere, ei trebuie să-și și câștige de undeva venituri, iar atât timp cât industria producătoare este neglijată, așa cum a fost în ultimii 8 ani, atunci acest lucru va deveni din ce în ce mai greu.

De altfel, din cauza lipsei ofertei pe piața muncii din Suceava, mulți suceveni au ales calea Occidentului pentru a-și câștiga pâinea, or acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să ne aducem tinerii înapoi acasă! Să muncească civilizat și pe salarii corecte aici, acasă, alături de familiile lor.

Ultimele statistici m-au bulversat din acest punct de vedere, dacă acum 8 ani în orașul Suceava eram peste 120.000 de locuitori, acum suntem în jur de 85.000. E clar că acest lucru este un semnal de alarmă, pe care, din păcate, actuala conducere a primăriei Suceava l-a neglijat cu bună știință”, a declarat Ştefan Alexandru Băişanu.