Catalin Nechifor a aratat la Vicovu de Sus ca in ultimii patru ani s-au pierdut 18.000 de locuri de munca in judet

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, s-a întâlnit vineri cu angajaţii firmelor Incar şi Marelbo din Vicovu de Sus, cărora le-a spus că problema locurilor de muncă este una care preocupă atât Guvernul USL cât şi conducerea USL din judeţul Suceava.

Cătălin Nechifor a arătat că în ultimii patru ani s-au pierdut în judeţul Suceava 18.000 de locuri de muncă din cauza modului în care PDL a administrat judeţul şi ţara şi că ar trebui ca şi cei care au gestionat prost ţara să-şi piardă locurile de muncă.

Candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava şi-a motivat prezenţa la această întâlnire susţinând că preferă să stea de vorbă faţă în faţă cu locuitorii judeţului decât „să stea agăţat pe bannere sau lipit pe garduri”.

Întâlnirea a fost interactivă astfel încât salariaţii celor două firme au adresat întrebări pe diverse teme cum ar fi lipsa locurilor de muncă pentru tineri, situaţia din agricultură sau canalizarea din Vicovu de Sus.

Întrebat de ce oameni politici vizitează această firmă doar la patru ani, acesta a răspuns că unii politicieni preferă să câştige facil voturile.

“Există două moduri foarte facile de a lua votul. Prima este să dai găleţi, iar a doua este că dai un răspuns convenabil şi făcând promisiuni că îi angajezi copilul lui x şi y. Astfel, în ultimii patru ani, s-au pierdut 18.000 de locuri de muncă în Suceava”, a spus candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

El a subliniat că în turism sunt 5.000 de locuri de muncă, dar că nu este de dorit ca atenţia să fie îndreptată doar pe un singur domeniu.

„Este greşit să iţi apleci atenţia doar asupra unei singure nişe de lucru”, a spus liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

Candidatul USL la preşedinţia CJ Suceava a subliniat că Guvernul USL condus de Victor Ponta sprijină înfiinţarea de noi locuri de muncă prin reducerea CAS care apasă pe angajator şi prin susţinerea persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani.

În ceea ce priveşte dezvoltarea agriculturii sucevene, Cătălin Nechifor a spus că există premisele necesare ca acest sector să devină ceea ce îşi doresc toţi sucevenii.

“Avem oameni harnici care să lucreze, avem terenuri fertile. Avem producţie bună, însă nu avem cui să o dăm. Grosul comerţului este în marile lanţuri de magazine. În aceste condiţii, vrem să îi determinăm pe cei care deţin aceste mari magazine să aibă pe rafturi produse româneşti”, a conchis Cătălin Nechifor.

La întâlnirea electorală de la Vicovu de Sus unde au participat circa o sută de persoane. Alături de Cătălin Nechifor s-a mai aflat şi primarul localităţii, Gheorghe Schipor, preşedintele organizaţiei PSD Rădăuţi, Iulian Băncescu, vicepreşedintele PSD Rădăuţi, Tiberiu Maerean, dar şi candidaţii USL pentru funcţii de consilier judeţean, Constantin Maerean, Constantin Boliacu şi Gheorghe Iacob.