Seful ISJ Suceava, Cristian Cuciurean, a fost demis pentru implicare in campanie electorala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Cristian Cuciurean, a fost destituit din funcţie pentru implicarea ISJ în campania electorală, după ce PSD Suceava a sesizat Ministerul Educaţiei că microbuze şcolare sunt folosite în campania electorală a PDL.

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a arătat luni, în conferinţa de presă susţinută la sediul partidului, că din păcate, a constatat că în campania electorală a PDL sunt folosite microbuze şcolare şi a prezentat un film în care apărea un astfel de microbuz, în comuna Bilca, pe care erau lipite afişe ale candidaţilor PDL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi al candidatului PDL la funcţia de primar din comună.

Nechifor le-a cerut directorului şcolii din Bilca şi inspectorului şcolar general al judeţului, Cristian Cuciureanu, care este şi candidat PDL pentru funcţia de consilier, să demisioneze din funcţie pentru că au implicat şcoala în campania electorală, iar în caz contrar a anunţat că va cere ministrului Educaţiei să adopte măsurile necesare.

„Orice funcţionar public care nu respectă legislaţia va pleca din funcţie”, a spus Nechifor, care a făcut de mai multe ori apel la funcţionarii publici să nu se implice în campania electorală în timpul serviciului şi să nu folosească bunurile instituţiilor publice în campania electorală.

Ulterior, liderul PSD Suceava a anunţat că şeful ISJ Suceava, Cristian Cuciureanu, a fost demis din funcţie prin ordinul 4190 din 28 mai 2012 al ministrului Educaţiei pentru implicarea ISJ Suceava în campania electorală.

În locul său a fost numit Gheorghe Lazăr, profesor de matematică la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, membru PSD. Lazăr a fost director al Colegiului Alexandru cel Bun şi a candidat în 2004 şi 2008 pentru funcţia de primar în Gura Humorului din partea PSD.

Cuciureanu a fost numit inspector şcolar general în 7 martie 2012, în ziua în care şeful ISJ Petru Carcalete a demisionat din PDL şi s-a înscris în PNL.


Intră acum și în grupul de