Cristian Cuciurean, fostul sef al ISJ Suceava, se apara: „Primarul din Bilca a recunoscut ca este o inscenare!” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce a fost destituit luni din funcţia de conducere pe care o ocupa la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, pe motiv că instituţia ar fi implicată în campania electorală, Cristian Cuciurean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demiterea sa a fost o înscenare de natură politică.

Cuciurean a fost demis după apariţia unui filmuleţ în care apărea un microbuz şcolar din comuna Bilca, pe care erau lipite afişe ale candidaţilor PDL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi al candidatului PDL la funcţia de primar în comună.

„Microbuzele şcolare, deşi sunt ale şcolilor, cumpărate de către Ministerul Educaţiei, ele sunt administrate de către primării. Şoferul microbuzului de la Bilca este angajatul Primăriei. Primarul mi-a spus că a fost o înscenare. În urma discuţiilor avute cu directorul Şcolii de la Bilca şi cu primarul acestei comune, am constatat că şoferul a pus afişele în microbuzul şcolar. În momentul în care a observat lucrul acesta, primarul i-a spus să dea jos afişele.

Nu cred că IŞJ Suceava este angajat într-o luptă politică. Reamintesc că în timpul unei conferinţe, în vinerea de după Paşti, directorii de şcoli au fost rugaţi şi atenţionaţi să nu implice şcoala în campania politică. Nu putem să răspundem pentru orice acţiune a unor angajaţi care nu sunt ai şcolii (…) Toată lumea cunoaşte aspectele legate de campania electorală. Sunt un om care a candidat în 2008, şi atunci mi s-a spus că în campania electorală există o singură regulă: << nu se respecă nicio regulă >>”, a declarat Cristian Cuciurean.

Acesta a ţinut să sublinieze că „şcoala suceveană nu este angajată politic”.

Fostul inspector şcolar general a precizat că luni, în jurul orei 20.17, la sediul IŞJ Suceava a venit ordinul de Ministru pentru numirea profesorului de matematică Gheorghe Lazăr, în funcţia de inspector general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Lazăr urmează a fi instalat în funcţie marţi, în jurul orei 12.00.

„Personal, am toată stima pentru domnul profesor Gheorghe Lazăr. A fost director al Colegiului << Alexandru cel Bun >> din Gura Humorului. Este un om deosebit şi mă bucur pentru faptul că şcoala suceveană va avea un om de calitate la cârmă”, a apreciat Cuciurean.

El a spus că, deocamdată, nu există informaţii despre potenţialul inspector adjunct al IŞJ.


Intră acum și în grupul de