„Ateliere de stimularea creativitatii” pentru copiii suceveni, pe timpul vacantei de vara. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”16274, 16275, 16276, 16277, 16278, 16279, 16280, 16281, 16282″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Pentru că mai este puţin până când preşcolarii şi şcolarii suceveni vor intra pentru trei luni în mult aşteptata vacanţă de vară, „Atelier Hefa”, singurul magazin handmade din Suceava, îi aşteaptă pe cei mici la „Atelierele de stimulare a creativităţii”.

În fiecare zi de miercuri şi vineri, între orele 18.00-20.00, preşcolari, respectiv elevi din clasele I-IV frecventează deja cu entuziasm şedinţele de lucru propuse de „Atelierul Hefa”, în care micuţii au posibilitatea să înveţe tainele origami, să îşi perfecţioneze cunoştinţele legate de lucrul manual (decupat, tăiat, lipit) şi să îşi confecţioneze propriile obiecte de care se pot folosi ulterior.

„Ideea de la care am pornit atunci când m-am gândit să organizez astfel de întâlniri a fost aceea de a-i ajuta pe cei mici să îşi dezvolte abilităţile creative, plastice. Fiecare întâlnire cu cei mici înseamnă o nouă provocare atât pentru mine, cât şi pentru ei, iar satisfacţia este cu atât mai mare atunci când ei reuşesc să îşi confecţioneze singuri propriul semn de carte, mini dulăpioare din cutii de chibrituri şi alte obiecte pe care apoi le pot lua acasă, fie pentru a le păstra, fie pentru a le face cadou”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Florentina Boca, coordonatorul „Atelierelor de stimulare a creativităţii”.

Ea a precizat că fiecare şedinţă care ţine două ore costă 50 lei, părinţii având posibilitatea de a le face abonament celor mici. În aceste condiţii, pentru 6 şedinţe, părinţii vor plăti suma de 240 lei. „Lucrăm cu materialele Atelierului Hefa. După prima oră de curs facem o pauză de 10-15 minute în care copii au posibilitatea să socializeze mai mult, să asculte poveştile pe care obişnuiesc să le citesc şi să se delecteze cu un cei şi cu ceva dulce (biscuiţi, fursecuri). După acest moment, ne reluăm activitatea. Copiii vin cu plăcere şi se bucură de atmosfera relaxată şi non formală de la ateliere. La finalul fiecărei întâlniri, aceştia sunt recompensaţi cu câte un suvenir din partea casei”, a adăugat Florentina Boca.

„Atelierele de stimularea a creativităţii” propuse de Atelier Hefa sunt valabile şi pentru adulţi, pentru care cursurile se realizează la un nivel performant. „Frecventând atelierele propuse, adulţii pot învăţa trucuri pentru decorarea convenabilă şi eficientă a locuinţei – aranjamente ikebana, abajur pentru veioze, confecţionarea bijuteriilor din materiale naturale etc.”, a explicat proprietara magazinului cu dichis.

În aceste condiţii, cei mari pot frecventa următoarele cursuri: pictură pe sticlă, cunoaşterea materialelor, suprafeţelor şi tehnicilor de lucru în arta decorativă, cunoaşterea tehnicilor şi materialelor pentru confecţionarea bijuteriilor în cultura unor popoare. Fiecare curs cuprinde 12 şedinţe, pentru fiecare şedinţă doritorii trebuind să scoată din buzunar între 30 şi 50 lei, în funcţie de opţiunea exprimată.

Detalii suplimentare se pot obţine la adresa de e-mail: [email protected], sau la numărul de telefon: 0771/477.859


Intră acum și în grupul de