Lungu nu renunta la construirea unei telegondole in municipiul Suceava. Vezi aici care va fi traseul acesteia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Candidatul PDL pentru un al treilea mandat la Primăria municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a întâlnit marţi seară cu alegătorii din cartierul sucevean Zamca. Primarul Sucevei le-a spus acestora că în această zonă au fost modernizate reţelele de utilităţi şi că urmează să fie refăcute străzile şi trotuarele. El a arătat că acest cartier este important din punct de vedere turistic pentru că în zonă se află mănăstirea Zamca şi că face parte din strategia turistică a municipiului.

Lungu a spus că a iniţiat un proiect de construcţie a unei telegondole care să traverseze municipiul, de la Mănăstirea Zamca până la Cetatea de Scaun, alt obiectiv turistic important, cu staţie de transfer în zona centrală. Edilul-şef al Sucevei le-a explicat locuitorilor din acest cartier că proiectul construcţiei unei telegondole este mai vechi şi presupunea un traseu din centru la Cetatea de Scaun, dar că în urma analizelor s-a stabilit că acest traseu e neeconomic, fiind prea scurt, de 47 de secunde.

Un al doilea traseu ar fi fost din zona comercială din apropierea râului Suceava spre Cetatea de Scaun, cu staţie de transfer în centru, dar că s-a renunţat întrucât ar fi traversat zona gropii de gunoi.

Primarul a arătat că ultima variantă, care oferă o privelişte generală a municipiului, este traversarea oraşului cu telegondola de la Mănăstirea Zamca la Cetatea de Scaun cu staţie de transfer în centru unde sunt numeroase obiective turistice.


Intră acum și în grupul de