Nechifor sustine un proiect-pilot in Vicovu de Sus pentru scolarizarea tinerilor in meserii din domeniul fabricarii incaltamintei


Intră acum și în grupul de

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul PSD Cătălin Nechifor, a anunţat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri cu oamenii de afaceri din Vicovu de Sus şi cu angajaţii acestora, iniţierea unui proiect-pilot prin şcolarizarea tinerilor în domeniul dezvoltat din zonă, fabricarea încălţămintei.

Astfel, la întâlnire au fost prezenţi reprezentanţii firmelor Marelbo, Nicolis şi Incar şi angajaţii acestora.

Firmele respective se ocupă cu fabricarea de încălţăminte atât pentru piaţa externă cât şi pentru consum intern.

Firma Marelbo are un numar de 520 de angajaţi în judeţul Suceava precum şi 33 de magazine în 33 de judeţe din ţară în timp ce firma Nicolis are peste 180 de angajaţi şi lucrează atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea externă, dar are doar distribuţie proprie. Candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în cadrul întâlnirii că vine în sprijinul oamenilor de afaceri din zonă cât şi a angajaţilor acestora cu un proiect pilot prin care, cu ajutorul şcolii locale, al Primăriei oraşului Vicovu de Sus şi al Consiliului Judeţean Suceava, tinerii să poată fi şcolarizaţi pentru meserii din domeniul fabricării încălţămintei.

Prin acest proiect tinerii vor fi pregătiţi la angajare pentru acest domeniu, iar în aceste condiţii scad şi cheltuielile angajatorilor cu formarea profesională a tinerilor angajaţi.

Pentru ca tinerii să înveţe aceste meserii, la şcoala din localitate se va amenaja un laborator cu tot ce este necesar pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime.

“Trebuie să sprijinim acest tip de afacere care nu este constrânsă de anotimpuri. Degeaba specializăm tineri în domeniul tâmplăriei dacă nu au unde să se angajeze în Vicovu de Sus şi vor fi nevoiţi să plece peste hotare aducând profit la bugetele locale din ţările respective după ce statul nostru cheltuie cu şcolarizarea lor”, a declarat Nechifor.

El a subliniat că în Vicovu de Sus activitatea dominantă este fabricarea de încălţăminte şi ar fi normal ca şcoala să instruiască tinerii pentru această meserie.

„În acest oraş funcţionează doar acest tip de afacere. Haideţi să acordam condiţii optime de desfăşurare”, a conchis candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de