Inainte de alegeri, la fel ca in 2008, primarul Marius Ursaciuc a fost declarat colaborator al fostei Securitati


Intră acum și în grupul de

Cinci persoane înscrise în alegerile locale din 10 iunie, printre care şi primarul liberal al oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, au fost declarate agenţi sau colaboratori ai poliţiei politice comuniste fie de Colegiul CNSAS, fie chiar de instanţele judecătoreşti, a anunţat, miercuri, instituţia, care afirmă că nu a încheiat încă verificarea candidaţilor.

Ursaciuc, care candidează pentru al treilea mandat de primar din partea USL, a declarat că există o decizie a instanţei prin care a fost declarat colaborator al fostei Securităţi pentru că a semnat, când era student şi membru al unui grup umoristic studenţesc, un angajament, fiind ameninţat că altfel va fi exmatriculat din facultate. „Am semnat că voi afla ceva şi nu am aflat nimic”, a spus primarul oraşului Gura Humorului, care a precizat că prin întreaga sa conduită a demonstrat că are verticalitate. El a adăugat că nu are ce să-şi reproşeze. „Nu am ce să regret pentru că nu am făcut ceva vreodată”, a spus Ursaciuc.

El a amintit că aceeaşi problemă a apărut şi în 2008, înaintea alegerilor locale, iar locuitorii oraşului i-au acordat întreaga încredere, obţinând 83 la sută din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din ţară pentru alegerea unui primar.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că Marius Ursaciuc a fost “un anticomunist militant” şi a ironizat sistemul ceauşist, fiind membru al unei trupe de umor studenţesc. “Oricine îl cunoaşte, îl recunoaşte ca fiind un anticomunist militant. Dimpotrivă, a avut de suferit ca membru al unei trupe de umor studenţesc care avea curajul sa ironizeze sistemul ceauşist”, a spus preşedintele PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de