Nechifor: „Biserici foarte vechi din judet, din sec XIV, sunt in stare de degradare, sunt ruine, dar pot deveni obiective turistice” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Obiective de interes istoric din secolele XIV şi XV din judeţul Suceava nu sunt puse în valoare, a afirmat joi liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că acestea ar putea fi scoase la lumină şi pot deveni obiective turistice cu costuri minime, de 50.000 de lei de obiectiv.

În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul USL la preşedinţia CJ Suceava a spus că este indignat că nu se pun în valoare biserici din Suceava, care sunt foarte vechi şi a exemplificat cu biserica din Volovăţ, construită în secolul XIV, biserica din Milişăuţi, ctitorie a lui Ştefan cel Mare din anul 1487 pentru care există şi mai multe documente, dar şi biserica din Giureşti din comuna Boroaia sau biserica Probota Veche. „Sunt în stare de degradare, sunt ruine, dar pot deveni obiective turistice. E vorba de istoria şi moştenirea noastră culturală”, a spus Nechifor.

Liderul social-democraţilor suceveni a arătat că după alegerile locale, va lansa o campanie de colectă publică de fonduri pentru refacerea bisericii din Milişăuţi întrucât pentru aceasta există planul de lucrări şi se poate restaura după proiectul din perioada în care a fost construită.


Intră acum și în grupul de