Flutur: „PDL va face o surpriza placuta in alegerile locale si din 11 iunie vom discuta strategia pentru generale” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Strategia pentru alegerile generale va fi discutată după 11 iunie, a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, referitor la devansarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, aşa cum a propus preşedintele PSD, Victor Ponta. „Ne concentrăm pe locale şi discutăm toată strategia pentru parlamentare după 11 iunie. PDL va face o surpriză plăcută în alegerile locale şi din 11 iunie vom discuta strategia pentru generale”, a spus Gheorghe Flutur, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens.

“Încerc să obţin un acord al tuturor forţelor politice, pentru că aici nu este vorba de a impune ceva, şi sper să fie până la urmă şi PDL de acord, chiar dacă tactica lor acum este să nu fie de acord cu nimic. Eu cred că ar trebui să facem alegerile parlamentare undeva în luna octombrie. Constituţional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune că trebuie în 20 de zile de la alegeri să convocăm noul Parlament, dar dacă avem un acord politic şi dacă întrebăm şi Curtea Constituţională, să nu adoptăm o hotărâre care să nu fie declarată neconstituţională, cred că este în interesul tuturor ca în luna octombrie când, până să vină sărbătorile de iarnă, până să vină zăpada, ploaia, toate celelalte, să avem alegeri, iar noul Guvern să aibă timp să îşi adopte bugetul în Parlament în luna noiembrie, nu cum am făcut tot timpul, în decembrie, de Crăciun, când nu este nimeni atent”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

El a precizat că a discutat despre acest subiect atât cu cei din USL, cât şi cu cei de la UDMR şi UNPR, intenţionând să aibă o discuţie similară şi cu reprezentanţii PDL, probabil după alegerile locale. “Să discutăm, este şi în avantajul lor până la urmă”, a adăugat Ponta. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că forţele politice pot ajunge “la orice acord politic visează” Victor Ponta, dar nu pot înfrânge prin voinţa lor politică prevederile Constituţiei, menţionând că premierul “lansează false întrebări”.

Voinescu a precizat că, potrivit Constituţiei, durata unei legislaturi poate fi scurtată într-o singură situaţie, şi anume cea în care preşedintele României dizolvă Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de guvern. “O altă formulă constituţională pentru reducerea cu o lună sau cu două luni a duratei actualei legislaturi nu există. Putem să ajungem la orice acord politic vizează domnul Ponta, dar nu putem înfrânge prin voinţa noastră politică, chiar şi unită, prevederile Constituţiei”, a declarat Sever Voinescu. El a arătat că, pe de altă parte, Victor Ponta are acum o majoritate “cu care îşi poate trece bugetul (prin Parlament – n.r.) dacă e atât de sigur că va câştiga detaşat alegerile, cum tot spune”.


Intră acum și în grupul de