Gheorghe Flutur, primit cu entuziasm de locuitorii din zona Falticeni


Intră acum și în grupul de

Mii de locuitori din comunele sucevene Hârtop, Preuteşti, Giurgeşti, Vultureşti şi Buneşti au ţinut să participe, în zi de lucru, la întâlnirile cu preşedintele Gheorghe Flutur şi candidaţii PDL pentru primăriile respective. Oamenii au auzit despre unele zvonuri, manipulări ale adversarilor lui Flutur şi au venit cu mic cu mare să arate care este de fapt susţinerea lor. La Preuţesti a avut loc una din cele mai emoţionante întâlniri.

Candidatul PDL pentru un la al doilea mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, i-a rugat pe locuitorii din Preuteşti să ţină un moment de reculegere pentru primarul Alexandru Aniţa, care a încetat din viaţă în urmă cu două luni.

Organizaţia locală PDL a comunei Preuteşti a organizat un miting de lansare a candidatului la funcţia de primar în alegerile din 10 iunie. Este vorba de Adriana Aniţa, care le-a prezentat localnicilor principalele realizări din mandatele fostului primar Alexandru Aniţă, precum şi principalele activităţi asupra cărora se va orienta în mandatul următor spre realizare.

„Printre principalele obiective realizate amintim construirea unui număr de şapte poduri peste pâraiele de pe raza comunei Preuteşti, construirea a două şcoli din fondurile bugetului local, modernizarea şi dotarea căminelor culturale din satele Preuteşti şi Basarabi, modernizarea prin betonare a principalelor artere din centrul satelor comunei, alimentarea cu apă potabilă în satele Preuteşti, Basarabi şi Arghira, pietruirea drumului Mănăstioara-Giurgeşti în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi, fonduri de la Guvernul României, alocate de Consiliul Judeţean Suceava şi nu în ultimul rând realizarea proiectului Măsura 3.2.2 din fonduri europene prin realizarea canalizării pe lungimea alimentării cu apă potabilă în satele Preuteşti, Basarabi şi Arghira, construiea unei grădiniţe noi cu dotarea necesară în satul Preuteşti, modernizarea prin betonare a 1,3 kilometri de drum comunal în satul Preuteşti, cătunul Fundoaia.

Prin acest proiect, au intrat în comuna noastră 111 miliarde lei vechi. Sigur, acest proiect a necesitat şi o cofinanţare din partea comunităţii locale de 4,5 miliarde de lei vechi şi un efort mare, cu multă alergare din partea conducerii primăriei la forurile superioare, respectiv Agenţia de Plăţi pentru fonduri europene Suceava şi Iaşi. La realizarea acestor obiective, am avut mereu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi a Instituţiei Prefectului judeţului Suceava”, a ţinut să sublinieze candidatul PDL la funcţia de primar al comunei sucevene Preuteşti.

Gheorghe Flutur le-a mulţumit Adrianei Aniţa că a avut tăria şi forţa să accepte să candideze pentru funcţia de primar şi primarului interimar, care este un om de mare caracter. „Am început cu o aducere aminte a omului căruia avem să-i mulţumim foarte mult. Vă felicit că faceţi echipă şi că sunteţi înţelepţi, oameni buni. Totdeauna să avem recunoştinţă pentru cei care au făcut ceva. Este un semn de respect a te respecta pe tine însuţi”, le-a transmis localnicilor candidatul democratul-liberal la şefia administraţiei judeţene sucevene.

El a arătat că de Preuteşti îl leagă multe amintiri şi şi-a exprimat bucuria că localnicii, prezenţi în număr foarte mare la întâlnirea electorală, i-au oferit o primire atât de caldă. „Asta arată că dumneavoastră recunoaşteţi că am făcut ceva pentru aceste comunităţi. Mulţi s-au perindat prin faţa dumneavoastră. Poate că şi la mine aveaţi nişte semne de întrebare acum patru ani, când veneam în sala asta şi spuneam << Voi face, voi drege >>. Acum, după patru ani de zile, putem să venim cu fruntea sus să vă spunem << Am făcut >>. Este o mare diferenţă între cei care vor veni să spună << Vom face >> şi cei care putem pune mâna pe ceva care am făcut pentru comunităţile dvs. Vă aduc aminte că acest mandat de patru ani a fost unul foarte încercat. Şi exemplific aici cu inundaţiile din 2008 şi din 2010. Din fericire, la dvs. n-a fost chiar aşa de mare dezastrul. Dacă tragem linie după patru ani de zile, cu două rânduri de inundaţii, şi criza care nu-i uşoară, putem spune că judeţul Suceava este recunoscut ca un judeţ în care se simte că s-a făcut ceva”, a încheiat Flutur la Preuteşti.

La Vultureşti, candidatul PDL, prof. Mihai Grădinariu la Primăria comunei le-a spus localnicilor că este un lucru extraordinar că după zeci de ani, în mandatul lui Gheorghe Flutur la preşedinţia CJ Suceava s-a făcut legătura pe asfalt cu oraşul Fălticeni. “Recent prin contribuţia preşedintelui Flutur s-au realizat peste doi km de asfalt, s-au plombat peste 4 km de asfalt deja turnat, s-au balastat drumurile comunale din întreaga comună. Preşedintele Flutur a dat destui bani în acest an ca să avem şi noi drumuri măcar balastate. Nu vreau să vorbesc prea multe vă spun încă o dată să votaţi echipa lui şi pe Gheorghe Flutur. Sunt sigur că dacă voi ajunge primar voi avea tot sprijinul lui”, le-a transmis Grădinariu locuitorilor din Vultureşti.

La rândul său, Gheorghe Flutur le-a spus localnicilor: “Aveţi astăzi o şansă, să alegeţi un primar al dumneavoastră. Acum 4 ani l-am cerut pe Grădinariu şi nu a fost să fie. De aceea poate că multă lume astăzi, şi sunt convins că se uită la comunele vecine şi se întreabă << La noi nu se poate? >>. Ba da! Vă alegeţi un primar ca să-l puneţi la treabă şi vă alegeţi un primar care este în echipă cu mine.”

Primarul comunei Buneşti, Gheorghe Beraru, care a trecut de la PSD la PDL şi candidează din partea formaţiunii democrat-liberale pentru încă un mandat, a ţinut să evidenţieze în cadrul întâlnirii electorale la care a participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava că deşi a făcut parte dintr-o altă formaţiune politică, a avut tot sprijinul acestuia şi a putut duce la bun sfârşit promisiunile din campaniile electorale precedente.

Candidatul PDL la preşedinţia CJ Suceava le-a reamintit locuitorilor din Buneşti că el nu a venit în această comună doar în campanie electorală, ci şi când au fost necazuri şi când primarul i-a cerut sprijinul, când au fost începute sau terminate lucrări în localitate. “Am venit şi astăzi pentru că e normal să vin şi să vă cer un vot pentru primarul Gheorghe Beraru. Am un respect şi o obligaţie deosebită pentru gestul primarului d-voastră care mi s-a alăturat. Vedeţi d-voastră, până la urmă un primar, un preşedinte de Consiliu Judeţean ales de oameni are nişte obligaţii faţă de cetăţeni să facă ceva util.

Ce a spus domnul Beraru că a realizat şi în special în ultimul mandat şi mă bucur că a spus acest lucru, adică împreună şi cu mine, arată că aveţi un primar extrem de harnic şi de energic, îl dai afară pe uşă şi intră pe geam, şi i-am spus aşa, << Domnule Beraru, indiferent ce va fi >> şi mi-a spus şi el, << în perioada următoare va trebui să mergem cot la cot >>. Poate că acum patru ani eram pe baricade diferite, dar ne-am testat amândoi la greu şi am simţit că putem să facem o echipă foarte bună”, a încheiat Flutur la Buneşti.


Intră acum și în grupul de