Catalin Nechifor le cere angajatilor CJ Suceava sa-si faca treaba corect inclusiv pana la instalarea noii conduceri

Preşedintele ales al Consiliul Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a cerut angajaţilor din instituţie să-şi facă treaba corect inclusiv până la instalarea noii conduceri. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că a constatat cu dezamăgire că cei care gestionează activitatea CJ Suceava au luat o decizie greşită de a nu trimite un ansamblu artistic la Zilele Augsburgului, capitala regiunii germane Schwaben, ceea ce putea afecta o relaţie de prietenie construită în 15 ani. „Se pare că cei care gestionează încă Consiliul Judeţean iau decizii de tipul otrăvim fântânile”, a spus Nechifor.

El a arătat că partenerii din Schwaben l-au sunat să-i spună că au fost informaţi că ansamblul artistic din Suceava ce urma să evolueze la Zilele Augsburgului nu va mai veni şi că motivarea transmisă de CJ Suceava a fost că absenţa acestuia va fi „din cauza schimbării politice”. „Am rezolvat problema în 15 minute şi am trimis un alt ansamblu în Germania”, a spus Nechifor.

El a arătat că o relaţie de prietenie cu regiunea Schwaben, una dintre cele mai serioase relaţii externe a judeţului Suceava, la care şi el a contribuit în ultimii 15 ani, se clădeşte greu şi poate fi distrusă foarte uşor, prin gesturi greşite.

Nechifor a subliniat că nu a înţeles gestul celor din CJ Suceava mai ales că deplasarea nu implica nici un cost din partea autorităţilor sucevene, deplasarea, cazarea, masa şi diurna fiind plătite de partea germană.