Ponta, despre persoanele politice care au obtinut grade de ofiter superior : „Incepand cu colonelul Turcescu, colonelul Flutur, toti acesti oameni vor fi verificati” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Nimic nu m-a şocat mai mult în ultimele zile decât bucuria celor care credeau că e bine că altora li se întâmplă lucruri rele”, a declarat joi seară la Suceava, premierul Victor Ponta, arătând că a considerat că este abolut normal să mulţumească unor poliţişti şi unor medici care au salvat o viaţă, făcând referire la cazul Adrian Năstase. „Cred că România a fost lovită de acest cancer al răutăţii, al minciunii, al diviziunii, în ultimii ani şi sunt convins că alături de dumneavoastră putem să vindecăm inclusiv de această boală”, a spus primul-ministru al României.

El a adăugat că are dreptul, chiar dacă este prim ministru, să fie om, să aibă sentimente, emoţii, să se comporte ca un om şi că nu va renunţa niciodată la această calitate în favoarea unei calităţi politice sau publice. „Respect şi voi respecta, cât voi fi prim ministru, toate obligaţiile şi responsabilităţile care îmi revin ca prim ministru. Nu mă veţi auzi niciodată făcând comentarii asupra deciziilor instanţelor”, a declarat Ponta ulterior într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu poate să nu aibă sentimente, compasiune, faţă de un om pe care îş cunoaşte şi faţă de care are sentimente pe care nu le-a ascuns. „Azi noapte m-am gândit la cei doi băieţi. Am şi eu doi copii. Eu la ei m-am gândit. Pentru că noi suntem oameni politici, ştim că avem o meserie mult mai periculoasă decât pare şi până la urmă plătim pentru greşelile noastre, dar să te bucuri de răul unor copii mi se pare atât de inuman încât cu atât mai mult cred că noi trebuie să ne comportăm uman tocmai pentru a nu lăsa partea inumană să ne domine”, a spus premierul.

Întrebat la cine face referire, Ponta a spus că nu este treaba lui, ca prim ministru, să facă inventarierea coloneilor care se bucură de răul altora. „Colonei din ăştia care obţin grade şi funcţii pe care nu le-au meritat niciodată doar pentru că apără cu vaşnicie şi curaj regimul politic care le-a dat grade. Poate că înţelegeţi acum de ce în ultimii ani şantajul şi ameninţarea au reprezentat politici publice”, a spus Ponta.

Întrebat ce se va întâmpla cu persoanele politice care au obţinut grade de ofiţeri superior, premierul a arătat că toate dosarele vor fi verificate de Ministerul Apărării. „Începând cu colonelul Turcescu, colonelul Flutur, toţi aceşti oameni vor fi verificaţi şi dosarele lor, evident, de Ministerul Apărării şi dacă au obţinut respectivele grade în mod ilegal, prin impostură, trebuie să răspundă. Am înţeles acum, poate mai bine, de ce anumiţi colonei sunt mai zeloşi în lupta împotriva noastră”, a mai spus Ponta. Ministerul Apărării Naţionale va organiza o comisie care va analiza modul în care fosta conducere a instituţiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmând să fie retrase, a declarat, joi, la Galaţi, ministrul de resort, Corneliu Dobriţoiu.


Intră acum și în grupul de