PSD-istii suceveni considera ca Traian Basescu vrea boicotarea referendumului pentru ca ii este frica de infrangere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Social-democraţii suceveni consideră că preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, doreşte boicotarea alegerilor, deoarece vrea să scape de votul popular, pentru că “este paralizat de frică”.

Prin vocea preşedintelui Organizaţiei Municipale a PSD Suceava, Ovidiu Donţu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, social-democraţii au afirmat că “Traian Băsescu vrea să îi contabilizeze pe cei care stau acasă de partea lui, dar abordarea aceasta este o fraudă în sine deoarece Comisia de la Venetia recomandă ca acest lucru să nu se întâmple şi sondajele arată că şi cei care nu participă la vot sunt tot anti-Băsescu!”.

Ovidiu Donţu a mai ţinut să salute deciziile luate de Curtea Constituţională din România cu privire la modul de desfăşurare al referendumului din 29 iulie în vederea demiterii preşedintelui, adăugând că boicotul celor de la PDL nu este pentru că nu ar fi derulat corect, ci pentru că se tem de înfrângere.

“Cancelariile occidentale sunt minţite din nou – frauda la referendum nu există! Cei care au încercat să facă o fraudă sunt cei de la Autoritatea Electorală Permanentă, condusă de o apropiată a Elenei Udrea. Aceasta a refuzat să cumpere un soft prin care să se verifice votul multiplu doar pentru a putea mentine acuzatiile de fraudă!”, a precizat preşedintele PSD Suceava.

Conducerea social-democraţilor suceveni este de părere că prin boicotarea referendumului, Traian Băsescu şi PDL dau un atac fără precedent la adresa sistemului democratic, iar planul acesta a fost pregătit din timp. Deşi la referendumul anterior nu exista pragul privind prezenţa la vot, acesta a fost introdus acuma după presiunea internaţională şi folosindu-se de existenta pragului, se instiga la boicot, totul făcând parte a planului lui Băsescu de a fugi de votul oamenilor.

“Boicotul anunţat reprezintă cea mai recentă dovadă de minciună a lui Traian Băsescu. Dacă săptămâna trecută, acesta spunea clar că nu vrea să rămână preşedinte prin nevalidarea referendumului făcând apel la români să participe la vot pe 29 iulie, indiferent care le este optiunea, spunând totodată că dacă cei din PDL instigă la neparticipare, vor avea probleme cu el, acum, s-a răzgândit în totalitate. E clar cine e cinstit şi cine nu e”, a conchis Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de