Flutur: Decizia CCR privind referendumul trebuie pusa in aplicare cat mai repede pentru a pune capat crizei politice din tara
Decizia judecătorilor Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu trebuie să se materializeze cât mai repede, este de părere secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur. „Trebuie respectată (decizia CCR n.r.) de toate forţele politice. E obligaţia tuturor să se materializeze cât mai repede pentru a pune capăt crizei politice din ţară”, a spus secretarul general al PDL.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum. “A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.

Surse oficiale declarau anterior că CC a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni. Conform aceloraşi surse, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3. Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.

loading...