Ioan Balan considera ca Guvernul Ponta a devenit inamicul public numarul 1 al dezvoltarii Romaniei


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al Organizației judetene Suceava a PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, susține că rectificarea bugetară efectată de USL la finele lunii august nu este altceva decat ”o operațiune cinică de tăiere a șanselor de dezvoltare a României”, acest lucru fiind determinat de imposibilitatea de a mai investi in perioada următoare in țară.

”Banii pentru investiții au fost tăiați la rectificarea bugetară, iar tăierea cea mai mare a fost la Ministerul Transporturilor, din banii pentru șosele și autostrăzi. E o măsură de sabotare a creșterii economice, care ar fi trebuit să fie prioritatea nr. 1 a oricărui guvern. Fără creșetere economică nu vor fi bani in plus nici pentru pensii, nici pentru sănătate și nici pentru invățământ”, a mai spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a mai criticat Guvernul Ponta și pentru faptul că nu spune nimic despre cum vor dispărea locurile de muncă din cauza nealocării de fonduri pentru investiții. ”Vorbim aici de zeci de mii de locuri de muncă directe și indirecte care nu vor mai exista din cauză că Guvernul Ponta face ce șie mai bine în an electoral, aruncă banii în consum”, a mai adăugat parlamentarul sucevean, care a amintit faptul că proiectele de infrastructură din ultimii ani au generat peste 100.000 de locuri de muncă, directe și indirecte.

”Guvernul Ponta practică o politică anti-liberală, o politică de reducere a investițiilor și de aruncare a banilor în consum. Este de necrezut cum PNL tace de câteva săptămâni pe acest subiect, în loc sa lupte pentru ceea ce pretinde ca este: un partid ale șanselor de dezvoltare a clasei de mijloc. Această tăcere a PNL este rușinoasă”, a mai declarat Ioan Bălan, concluzionând că ”PNL a ajuns slujitorul credincios al stângii, abandonând clasa de mijloc și interesele de dezvoltare ale României”.


Intră acum și în grupul de