Pardau si Prodan nu sunt acceptati de Baisanu pe listele cu candidati pentru parlamentare ai PNL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni îşi doresc ca în judeţul nostru numărul colegiilor ce vor reveni lor să fie egal cu cel al partenerilor social-democraţi în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din decembrie. Apropierea campaniei electorale a aprins spiritele în rândul membrilor de partid care doresc să candideze pe aceleaşi colegii şi nu sunt excluse nici transferurile politice pe care unii ocupanţi ai fotoliilor de parlamentari le vor face către alte formaţiuni politice decât cele în care sunt pentru a avea mai mari şanse în aşi menţine funcţia.

Într-o situaţie similară se află şi parlamentarii Tiberiu Prodan şi Dumitru Pardău care au plecat în PDL şi acum vor să revină în rândurile liberalilor. Din păcate, aceştia nu sunt priviţi deloc cu ochi buni de conducerea organizaţiei PNL Suceava.

Potrivit afirmaţiilor preşedintelui Alexandru Băişanu, cei doi nu sunt membri de drept ai PNL şi nu ar trebui să mai aibă posibilitatea să candideze sub sigla liberală. Liderul PNL a mai afirmat că este vorba de principii de la care el nu a abdicat niciodată şi în ciuda calităţilor profesionale pe care cei doi parlamentari le au, nu poate fi de acord cu aşa ceva, însă decizia finală se va lua de către Biroul Judeţean al organizaţiei.

„Domnul deputat Pardău şi domnul senator Prodan sunt oameni valoroşi, cu experienţă în viaţa politică, dar în momentul de faţă, ei nu sunt membri de drept ai PNL dacă vorbim despre statutul partidului şi respectarea acestuia. Opinia mea personală şi strict personală, nu vorbesc aici în numele întregii organizaţii, este că nu sunt de acord cu foştii membri liberali care au trecut de partea puterii când PNL era în opoziţie, iar acum vor să se întoarcă. E vorba strict de principii. Au o experienţă clară în Parlamentul României pentru că nu sunt la primul mandat, dar punctul meu de vedere este că nu ar trebui să le fie permisă o nouă candidatură. Decizia aparţine Biroului Judeţean, dar eu vă asigur că atunci când se va supune la vot voi fi primul cu mâna ridicată de partea celor care vor spune NU!”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de