USL Suceava: Opt PSD-isti si sase liberali vor locuri in Parlament (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Negocierile dintre formaţiunile politice aflate în USL la nivelul judeţului Suceava au ajuns la final, iar rezultatul indică faptul că în alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 9 decembrie se vor arunca în luptă opt candidaţi social-democraţi şi şase liberali.

Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi. Şeful liberalilor este de altfel unul dintre cei care şi-au anunţat deja intenţia de a candida pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor pe Colegiul 1, reprezentat în momentul de faţă de Sanda-Maria Ardeleanu din partea PDL.

“La nivelul judeţului Suceava, negocierile au luat sfârşit, iar din cele 14 locuri parlamentare cât are judeţul nostru şase îi vor reveni PNL-ului. Este un raport corect între cele două formaţiuni politice având în vedere că PSD este un partid mare cu un număr aproape dublu de primari şi suntem gata să ne aruncăm direct în precampania electorală în vederea pentru a pregăti lupta electorală ce se va da cu PDL-ul şi celelalte invenţii politice ale lui Traian Băsescu”, a declarat Alexandru Băişanu.

Întrebat dacă în calculul colegiilor a intrat şi PC Suceava, formaţiune politică membră a USL, şeful liberalilor a declarat că nu există la ora actuală nici o solicitare din partea acestora şi nu au existat negocieri între PNL şi conservatori, dar se ştie cu siguranţă că acolo unde la ora actuală colegiile sunt câştigate de USL ele vor fi păstrate în actuala formă.

“Despre posibilele candidaturi ale domnilor actuali parlamentari Tiberiu Prodan şi Dumitru Pardău vă pot spune doar că pe data de 14 octombrie va avea loc Delegaţia Permanentă a PNL filiala Suceava, unde membrii formaţiunii politice vor desemna prin vot democratic cine va fi cu adevărat candidatul pentru fiecare colegiu în parte. Este singurul organism care poate hotărî acest lucru pentru că noi nu vrem să numim vreun candidat doar pentru că el îşi doreşte neapărat să fie acolo”, a mai afirmat Alexandru Băişanu adăugând că, cel puţin în rândul membrilor liberali, competiţia pentru desemnarea în lupta electorală este foarte mare existând colegii unde sunt chiar şi patru doritori, oferindu-l exemplu pe cel de la Siret.


Intră acum și în grupul de