Ziua Pompierilor din Romania nu a fost trecuta cu vederea la ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

De “Ziua Pompierilor”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să-i treacă pragul şi să-i felicite pe cei care sunt oricând gata să sară în ajutorul oricui are nevoie.

Festivităţile dedicate acestei zile au demarat la sediul ISU Suceava cu o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane la Statuia Pompierului situată în faţa unităţii, după care angajaţii Inspectoratului au prezentat în faţa invitaţilor, oficialităţi şi cadre militare în rezervă, exerciţii demonstrative precum şi două expoziţii una de numismatică, iar cealaltă cu documente inedite privind activitatea pompierilor din Bucovina provenite de la Arhivele naţionale.

Nu au fost uitaţi nici locuitorii care nu au putut ajunge în curtea unităţii. Astfel preţ de câteva ore tehnica de intervenţie la incendii, descarcerare şi prim ajutor, aflată în dotarea pompierilor a fost expusă în parcarea de la Iulius Mall, cel mai mult bucurându-se de acest lucru micii suceveni.

Anul acesta s-au împlinit 164 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, atunci când pompierii militari din Bucureşti au luptat eroic pentru apărarea Revoluţiei române de la 1848, împotriva invaziei otomane, iar începând cu anul 1953, pe data de 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor din România.


Intră acum și în grupul de