PDL Suceava e la un pas de lista finala cu candidatii pentru alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, va candida pentru funcţia de senator în colegiul uninominal 2 din judeţul Suceava în care este inclus municipiul Suceava, colegiu în care activează în prezent senatorul PDL Orest Onofrei, care va candida pentru funcţia de deputat în colegiul uninominal 3.

PDL Suceava urmează să definitiveze, sâmbătă, lista de candidaţi ai organizaţiei pentru cele patru colegii uninominale pentru Senat şi cele zece colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse din partid, preşedintele organizaţiei judeţene, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, va candida pentru Senat în colegiul uninominal 2. Flutur a mai fost senator de Suceava în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008. În 2008, el a fost ales preşedinte al CJ Suceava, funcţie pe care a pierdut-o în urma alegerilor locale din 2012, fiind câştigată de preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor.

Pentru Senat, în colegiul uninominal 1, ce cuprinde municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi oraşul Gura Humorului va candida din partea PDL fostul prefect de Suceava din guvernarea PDL, Sorin Popescu, actualul senator PDL din acest colegiu, Sorin Fodoreanu, renunţând la o candidatură.

Pentru colegiul uninominal 3 pentru Senat, ce cuprinde municipiul Fălticeni va candida Corneliu Popovici, fost secretar de stat în Ministerul Turismului în primul Guvern Boc şi apoi consilier al ministrului Dezvoltării, Elena Udrea.

Trei deputaţi PDL de Suceava vor candida pentru un nou mandat în colegiile uninominale în care au fost aleşi în 2008. Astfel, secretarul general adjunct al PDL, deputatul Ioan Bălan, va candida în colegiul uninominal 2, ce cuprinde cartierul sucevean Burdujeni şi mai multe comune, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, în colegiul 1 ce cuprinde zona centrală a municipiului Suceava, iar Dan Gabriel Gospodaru în colegiul uninominal 10, ce cuprinde oraşul Gura Humorului.

Actualul senator PDL de Suceava Orest Onofrei va candida pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal 3 ce cuprinde comunele Cacica şi Cajvana, colegiu unde va candida şi actualul senator PSD de Suceava, Gavril Mîrza.

Fostul primar PDL de Fălticeni, Vasile Tofan va candida pentru un mandat de deputat în colegiu nr. 4 ce cuprinde municipiul Fălticeni, fostul vicepreşedinte PDL al CJ suceava, Vasile Ilie, va candida cel mai probabil în colegiul nr.6 ce cuprinde municipiul Rădăuţi, iar în colegiul nr. 7 ce cuprinde oraşul Vicovu de Sus şi comuna Putna va candida omul de afaceri Dumitru Mihalescul.


Intră acum și în grupul de