PNL Suceava are mai multi candidati pentru parlamentare decat locuri disponibile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava a stabilit în cadrul şedinţei de miercuri seară a Biroului Judeţean calendarul acţiunilor premergătoare desemnării candidaţilor ce vor fi lansaţi de formaţiunea politică în lupta electorală pentru câştigarea alegerilor parlamentare din luna decembrie.

Potrivit negocierilor derulate între partenerii Uniunii Social Liberale la Suceava din cele 14 fotolii de parlamentar, liberalilor le revin şase, dar, conform afirmaţiilor făcute de preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, există mai mulţi doritori decât locuri disponibile, aşa că lupta dintre aceştia pentru desemnarea pe listele de candidaţi se va da după un calendar bine stabilit. Decizia finală aparţine însă Delegaţiei Permanente a liberalilor ce va avea loc pe data de 14 octombrie.

“Am stabilit o strategie de evoluţie în cadrul PNL Suceava până pe data de 14 octombrie, când singurul for statutar al formaţiunii politice are în sarcină numirea, susţinerea şi trimiterea către Bucureşti a candidaţilor liberali pe colegiile de deputaţi şi senatori. Am stabilit o serie de criterii pe care fiecare candidat trebuie să le îndeplinească, iar în paralel se va derula şi un sondaj de opinie printre alegători pentru a stabili o modalitate de departajare printre ce-i ce îşi doresc să ajungă în Parlament deoarece numărul acestora este mult mai mare decât numărul colegiilor pe care PNL îl are în acest moment”, a declarat Alexandru Băişanu.

Astfel între 19 – 22 septembrie, se vor depune candidaturile la secretariatul Organizaţiei Judeţene, iar în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, se va derula campania candidaţilor în cadrul colegiilor pe care vor să le acceseze, urmând ca odată şi cu prezentarea rezultatelor obţinute pe seama chestionării populaţiei să se facă desemnarea finală a candidaţilor ce vor fi supuşi analizei Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.

“La acest moment, nimeni din PNL Suceava nu este bătut în cuie ca şi candidat fapt demonstrat şi de faptul că există 2 sau chiar trei intenţii pe fiecare loc. Nu este exclus nici ca în anumite colegii nici unul dintre candidaţi să nu îndeplinească dorinţele alegătorilor astfel că vom fi nevoiţi să apelăm la persoane care sunt din afara formaţiunii politice, personalităţi din viaţa culturală, civică sau oameni de afaceri care să devină candidatul nostru pentru fotoliul respectiv”, a mai adăugat Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de