Presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, va candida la Suceava din partea USL pentru un fotoliu de deputat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, va candida din partea USL într-un colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor în judeţul Suceava.

Anunţul a fost făcut luni de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat că Ovidiu Iane va candida în colegiul uninominal nr. 7 ce include oraşul Vicovu de Sus, colegiu în care PSD îl desemnase iniţial candidat pe directorul economic al Direcţiei Silvice Suceava, Vasile Rusu.

Şeful administraţiei judeţene a precizat, într-o conferinţă de presă, că această candidatură se face în baza unui protocol între PSD şi Partidul Verde. El a explicat că desemnarea preşedintelui Partidului Verde într-un colegiu din judeţul Suceava face parte dintr-un calcul politic la nivel naţional.

„Vom face eforturi ca întreaga campanie electorală să fie constructivă şi să ne atingem ţinta”, a spus Nechifor care a precizat că USL îşi propune să obţină zece locuri de parlamentar în cele 14 colegii uninominale de Senat şi Camera Deputaţilor din judeţ.

Ovidiu Iane este preşedinte al Partidului Verde din ianuarie 2012, iar în 2009 a candidat la preşedinţia României din partea PER.

Contracandidatul său pe Colegiul Vicov este Dumitru Mihalescul (ARD), proprietarul distribuitorului naţional de produse electrocansice Marelvi.


Intră acum și în grupul de