Petru Luhan: Martin Schulz incalca regulamentele Parlamentului European si ajuta USL in campanie


Intră acum și în grupul de

„Voi cere Parlamentului European să verifice din ce buget au fost plătite acțiunile electorale ale domnului Schulz în favoarea USL”, a declarat europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, care consideră că momentul ales de către preşedintele PE Martin Schulz pentru a face o vizită în România este total neadecvat, având în vedere că alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. „Chiar regulamentul de funcționare a Parlamentului European interzice implicarea deputaților europeni în campaniile electorale ale altui stat membru şi folosirea bugetelor instituțiilor europene în acest sens. In plus, în calitatea sa de președinte al Parlamentului European, domnul Schulz are o responsabilitate suplimentară de a rămâne imparțial şi este nedemn de un înalt funcționar european să recurgă la asemenea practici neloiale”, susţine europdeputatul democrat-liberal într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Luhan, Martin Schultz nu a ținut cont de recomandările marilor lideri socialiști europeni şi a riscat mult venind în România. Europarlamentarul sucevean a amintit faptul că în urma cu câteva luni, noul lider al grupului socialist din Parlamentul European, austriacul Hannes Swoboda, la recomandările liderilor guvernelor şi partidelor socialiste din Franța, Germania şi alte state membre, a refuzat să vină la București pentru Congresul European Socialist, fiind conștient de încălcările fără precedent ale principiilor statului de drept, de către guvernul şi partidul condus de Victor Ponta. “Spre deosebire de colegii dânsului care au realizat ce se petrece în ţara noastră, regret faptul că domnul Schulz și-a pătat onoarea și a participat la evenimentele cu iz electoral organizate de către Victor Ponta. Sunt indignat inclusiv de atitudinea acestuia prin care amintește în alocuțiunea sa despre parlamentul său și doresc să îi amintesc că Parlamentul European nu este parlamentul dânsului, este parlamentul tuturor celor 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene, indiferent de preferințele politice ale acestora”, a completat Petru Luhan.

El a precizat că în afara unor discuții la Parlamentul României, pe teme de interes comun, cum ar fi instabilitatea instituţională, independenţa justiţiei sau cadrul financiar multianual, Martin Schultz a simțit nevoia să iasă puțin din aglomerația Bucureștiului, pentru a tăia panglici la inaugurarea staţiei de epurare din oraşul Bumbeşti Jiu şi pentru a vizita operele brâncuşiene împreună cu primarul oraşului Târgu Jiu, prefectul judeţului şi alți membri ai organizației locale a PSD. “Mă bucur că domnul Schulz apreciază operele lui Brâncuși şi dorește să susțină eforturile autorităţilor din România de a le include în patrimoniul UNESCO, dar lăsând componenta culturală la o parte, aceasta este o mare insultă pentru români. Din toate perioadele posibile şi din toate zonele ţării, domnul Schulz a ales să facă o vizită oficială în Romania tocmai acum, în prag de alegeri şi tocmai la Târgu Jiu, orașul unde Ponta şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor. Sper ca Martin Schulz să îl fi așezat pe Victor Ponta să mediteze o clipă la Masa Tăcerii şi nu la cea a vorbelor goale cu care acesta ne-a obișnuit în ultima perioadă”, a mai declarat Petru Luhan.

Eurodeputatul democrat-liberal a mai arătat că din păcate, având întâlniri doar cu membrii USL, președintele Parlamentului European nu a avut șansa să cunoască situația reală din România. „Pe lângă încălcarea gravă a regulamentelor parlamentare și tentativele de obstrucționare a justiției ce au fost amplu dezbătute la Bruxelles, domnul Schulz trebuie să știe că acestea au condus la efecte extrem de negative pentru viitorul țării, cum ar fi: deprecierea excesivă a monedei naționale care a pus în dificultate cei 3 milioane de romani ce au luat credite de la bancă, scăderea semnificativa a investițiilor străine, creșterea dobânzilor bancare, scăderea locurilor de muncă și periclitarea integrării României în Spațiul Schengen. Acestea sunt numai câteva dintre problemele cauzate de această guvernare lipsită de competenţă. Sincer, regret ipostaza ingrată în care se regăsesc acum socialiștii şi liberalii europeni. Pe de o parte, aceștia cunosc încălcările grave ale principiilor statului de drept comise de către guvernul USL, iar pe de altă parte se întreabă dacă este bine sau nu să își facă de rușine colegii din aceeași familie politică, pe care ar trebui să îi învețe abecedarul democrației”, a încheiat Petru Luhan.


Intră acum și în grupul de