Marius Vatavu: „Este de neacceptat ca un stat sa nu-si poate plati pensiile si salariile”


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presa

Pilonul III – „Protectia veniturilor cetatenilor”

In cadrul Programului Politic „Siguranta zilei de maine pentru tine”, saptamana trecuta (18-25.11.2012), am prezentat Pilonul I de sustinere a acestui program politic „Cresterea increderii in institutiile publice (Biserica, Sanatate si Educatie)” si Pilonul II „Cresterea Gradului de siguranta in societate (unde am facut referire la institutiile de siguranta ale statului Politie, Ministerul Public, SRI, STS etc..)”.

„Protectia veniturilor cetatenilor” este al treilea pilon al acestui program si este conditia absolut necesara pentru ca cetateanul sa aiba o siguranta a zilei de maine. Preturile alimentelor si utilitatilor au crescut consistent in ultimele 6 luni scazand serios nivelul de trai a populatiei, in special pensionarii. O masura urgenta de atenuare a acestei lovituri pe care oamenii au primit-o este indexarea pensiilor si salariilor cu inflatia prin lege si sa eliminam sintagma „nu sunt bani la buget” in legatura cu aceasta chestiune. Asa cum am mai precizat si in alte alocutiuni publice, este de neacceptat ca un stat sa nu-si poate plati pensiile si salariile. In conditiile in care veniturile din taxe si impozite la buget sau venituri din alte surse (fonduri europene, investitii straine directe) nu cresc suficient, veniturile totale la buget nu este nici o rusine de a acoperi cheltuielile sociale prin imprumuturi din surse externe, cred ca le datoram acest lucru celor care 30- 40 de ani au contribuit la bugetul de stat. Pe de alta parte, nu sunt de acord cu cresterea exponentiala si nesustenabila a cheltuielilor sociale.

Am convingerea ca echipa ARD-ului, asa cum si-a respectat promisiunile de a face proiecte de infrastructura importante in Suceava (soselele de centura ale Sucevei si Radautiului, Auroportul Salcea etc…), isi va respecta promisiunea si cand va fi vorba de veniturile cetatenilor.

Ca si punct de vedere personal, consider ca cine nu este pregatit sa sustina aceasta „varianta minima de pachet social” se incadreaza in afara cerintelor majoritatilor electoratului. Participarea lui este ilegitima deoarece cea mai importanta calitate, cea de „reprezentare a interesului cetateanului”, nu este indeplinita.

Candidat Senat Vicov-Radauti-Siret,

Marius Vatatu”


Intră acum și în grupul de