Flutur sustine ca anveloparea blocurilor este extrem de importanta

Liderul PDL Suceava Gheorghe Flutur, care candidează din partea ARD pentru un fotoliu de senator în colegiul nr. 2 Suceava, s-a întâlnit în primele două săptămâni ale campaniei electorale cu alegătorii din toate cartierele Sucevei. Flutur a precizat că în toate cartierele Sucevei a constatat anumite probleme specifice fiecărei zone a municipiului reşedinţă de judeţ, însă a identificat şi probleme generale, cum ar fi repararea străzilor secundare şi a trotuarelor, lipsa locurilor de parcare, fluidizarea traficului rutier şi problema câinilor vagabonzi.

Candidatul ARD a menţionat că o problemă pe care vrea să o rezolve prin intermediul unei legi este cea a anvelopării blocurilor. „Una dintre primele iniţiative pe care le voi avea în calitate de senator va fi promovarea unei legi pentru a facilita realizarea acestor lucrări. La aceasta se adaugă şi atragerea de fonduri pentru includerea acestor lucrări într-un program mai amplu, cu finanţare de la Uniunea Europeană. Consider că Suceava, dar şi judeţele din nordul ţării ar trebui să primească o cotă mai mare pentru astfel de lucrări pentru că în această zonă media temperaturilor e mai scăzută decât în judeţele din sudul ţării, iar perioada rece este mai lungă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit liderului PDL, anveloparea blocurilor este extrem de importantă, având în vedere că se rezolvă atât problema aspectului exterior al clădirilor, populaţia are de câştigat prin reducerea cheltuielilor de întreţinere, iar confortul va creşte semnificativ.