Baisanu sustine ca Sanda-Maria Ardeleanu nu a facut nimic pentru Universitatea Suceava in cei patru ani de mandat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, candidat din partea USL pentru funcţia de deputat în Colegiul 1 Suceava, a contrazis ferm afirmaţiile făcute de contracandidatul său Sanda– Maria Ardeleanu, prin care aceasta îşi anunţa susţinerea pe care o va acorda Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, la fel cum a făcut şi în timpul mandatului actual.

„Sunt uimit de declaraţiile politice ale doamnei Sanda – Maria Ardeleanu. Şi nu sunt uimit doar eu, ci şi toţi profesorii şi toţi studenţii Universităţii << Stefan cel Mare >> Suceava, una pe care PNL sprijinit de PSD, aflat atunci în opoziţie, în perioada 2004 – 2008, a dus-o la cel mai mare înalt grad de dezvoltare, când am reuşit în guvernarea Tăriceanu să poziţionăm instituţia de învăţământ superior din Suceava la nivelul celor mai performante universităţi din România” a declarat pe parcursul zilei de joi, preşedintele PNL Suceava.

Băişanu a declarat că o respectă foarte mult pe Sanda-Maria Ardeleanu, care este “un profesor universitar excelent şi o adevărată doamnă”, dar că aceasta nu a făcut nimic pentru dezvoltarea universitatii Suceava în ultimii patru ani, ba mai mult a lăudat permanent un ministru al Educaţiei care a distrus Universitatea Suceava.

„Nimeni nu cere vreunui om politic să-şi taie venele în direct, dar nici nu putem accepta o linişte tulburătoare atunci când e vorba de interesele unei părţi a acestui judeţ. Nu putem accepta laude pentru un ministru care a distrus Universitatea Suceava creând alături de parlamentarii PDL nişte criterii abominabile, inexplicabile şi nefolosibile prin care Universitatea a ajuns unde a ajuns. Voi lupta şi voi face tot ce îmi va sta în putere ca această universitate să ajungă acolo unde îi este locul, printre fruntaşe, deoarece merităm acest lucru”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de