Flutur intra in Senat de pe locul doi. Candidatul USL avea nevoie de 700 de voturi pentru a inchide colegiul


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a câştigat de pe locul al doilea, colegiul de senator ce include municipiul Suceava, cu 42,67 la sută din voturi, în timp ce candidatul USL, medicul Tiberius Brădăţan a obţinut 48,91 la sută, având nevoie de 700 de voturi pentru a închide colegiul.

Potrivit datelor oficiale centralizate la Biroul Electoral Judeţean Suceava, în colegiul de Senat nr.2 ce include municipiul Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan a obţinut 34.313 de voturi, reprezentând 48,91 la sută din numărul celor care au votat, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 29.936 de suceveni (42,67 la sută).

Pentru a câştiga cu peste 50 la sută colegiul, Tiberius Brădăţan mai avea nevoie de aproximativ 700 de voturi.

Potrivit numărătorii paralele a USL, celelalte trei colegii de Senat din judeţ au fost câştigate de candidaţii USL cu peste 50 la sută din voturi, caz în care Gheorghe Flutur câştigă colegiul în care a candidat.

Ceilalţi trei senatori de Suceava sunt preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, Ovidiu Donţu, vicepreşedintele PSD Suceava, Neculai Bereanu şi prim vicepreşedintele PC Suceava, Mihai Neagu. Toţi trei sunt la primul mandat de paralamentar.

În colegiile pentru Camera Deputaţilor, USL a câştigat nouă din cele zece colegii uninominale, într-un singur colegiu candidatul ARD, deputatul PDL Ioan Bălan, obţinând 43, 48 la sută din voturi, în timp ce candidatul USL, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu, a obţinut 41,75 la sută.


Intră acum și în grupul de