PNL ar putea sa intre in familia PPE si sa renunte la ALDE. Vezi ce crede BAISANU!


Intră acum și în grupul de

PNL ar putea trece din familia liberalilor europeni (ALDE), la familia popularilor europeni (PPE) potrivit unor surse din conducerea partidului, citate de presa centrala de joi, fapt ce presupune că PNL va ajunge aliat cu PDL. O eventuală trecere a PNL de la ALDE la PPE inseamnă de fapt că PNL trebuie să fie aliat cu PDL, care este deja membru al PPE, intrucat in PPE nu se acceptă ca partidele membre, din aceeași țară să fie in opozitie, unele față de altele.

 baisanu, zmau si mihaiescu

Surse din PDL au declarat pentru NewsBucovina.ro ca PNL ar putea accede in PPE doar in conditiile ruperii alianței cu PSD si formării unei noi aliante cu PDL. Varianta intrării PNL in PPE e discutată în partid de aproximativ 10 ani, pe când PNL era condus de Valeriu Stoica, actual ideolog al PDL.

Vicepreședintele PNL, Marian Petrache a confirmat joi, pentru ziarul Gandul.info ca nu s-a reunutat la proiecul politic al intrării PNL in PPE.

Președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a refuzat să comenteze eventualitatea transferului PNL din familia ALDE in cea a PPE. ”Nu am cunoștință depre un asemenea subiect. Deci refuz să comentez așa ceva”, a spus deputatul de Suceava, Alexandru Băișanu.

O decizie privind trecerea PNL la PPE ar putea  fi adoptată doar de Congresul PNL care se va desfășura la finele lunii februarie.

De menționat ar fi că vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, este cunoscut ca fiind foarte apropiat de PPE, el fiind de altfel si cel care a negociat trecerea PD de la Internaționala Socialistă la PPE.


Intră acum și în grupul de