O epidemie severa de gripa ameninta Romania. Vezi care e situatia vaccinarii antigripale la Suceava


Intră acum și în grupul de

Specialiştii ne avertizează că, în câteva săptămâni, virusul unei gripe severe va ajunge şi în România, în condiţiile în care au fost deja înregistrate cazuri în mai multe ţări din Europa şi în S.U.A., informează antena3.ro. Potrivit sursei citate, în ciuda acestui fapt, deşi campania de vaccinare antigripală a început din luna noiembrie a anului trecut, oamenii nu par să prezinte interes pentru acest vaccin, fie de teamă să nu capete reacţii adverse, fie pentru că sunt convinşi că vaccinul nu are niciun efect.

La nivelul judeţului Suceava nu există date oficiale care să ateste prezenţa periculosului virus. Potrivit directorului executiv adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, la nivelul judeţului Suceava situaţia este sub control, lucru dovedit şi de faptul că numărul virozelor se află în parametri normali.

Cătălina Zorescu

Totodată, aceasta a întărit faptul că numărul persoanelor care acceptă să se vaccineze antigripal a scăzut începând cu anul 2010. „Numărul sucevenilor care acceptă să îşi facă vaccinul este cu mult mai mic decât cel recomandat de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, care arată că vaccinarea în rândul populaţiei ar trebuie să se facă în proporţie de 10%”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, dr. Cătălina Zorescu.

DSP Suceava a informat, în cursul acestei săptămâni, că de la începutul campaniei de vaccinare, la nivelul judeţului Suceava au fost efectuate 8.900 de doze de vaccin antigripal. La ora actuală, în stoc mai există 2.660 de doze de vaccin antigripal, totalul alocat pentru judeţul Suceava, pentru acest sezon, fiind de 11.560 de doze de vaccin. Reamintim că anul trecut, în 2012, au fost imunizate împotriva gripei 12.000 de suceveni.


Intră acum și în grupul de