Ilie Nita-candidatul USL pentru functia de vicepresedinte al CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul judetean Ilie Niță, vicepresedinte al PNL, a fost desemnat vineri noaptea, de Biroul Permanent Județean Suceava al partidului, drept candidatul USL la funcția de vicepresedinte al Consiliului Județean Suceava.

 

Niță l-a surclasat pe mai proaspătul consilier județean Raul Rotaru cu 2 voturi, scorul final fiind de 13 la 11 în favoarea lui Ilie NIță.

ilie nita si marius zmau

Așa cum anticipa NewsBucovina, in cursa pentru funcția de vicepreședinte al CJ s-au inscris inițial 4 persoane, Ilie Niță, Cristina Teodorovici, Brândușel Nichitean și Raul Rotaru (a cărui experiență în CJ Suceava este una minimă).

 

Cristina Teodorovici si Brândușel Nichitean s-au retras din competiție, susțin surse din interiorul partidului, după o serie întreagă de acuze aduse la adresa președintelui PNL, Alexandru Băișanu, că ar exista interese personale în favoarea desemnării lui Niță ca și candidat al PNL.

 

Votul final l-a impus pe Niță drept candidat la funcția de vicepreședinte al CJ, care a rămas vacantă după ce Alexandru Băișanu a fost ales parlamentar, functiile fiind incompatibile, el trebuind sa aleagă pentru una singură.

 

Deputatul Radu Surugiu nu a fost prezent la ședință, el sosind abia la final, când votul său nu mai putea intoarce soarta desemnării candidatului.

 

PNL Suceava are, ca urmare a negocierilor din cadrul USL, un fotoliu de vicepreședinte al CJ Suceava, cel de al doilea fiind ocupat de un membru al PSD, Alexandru Rădulescu. Alexandru Băișanu, deși era vicepreședinte nu avea nici un fel de atribuții importante in CJ, situația fiind foarte probabil să se mențină și după ce Niță va fi ales vicepreședinte in prima ședință a CJ, care urmeaza a avea loc până la finele lunii ianuarie.

 

Ilie Niță a refuzat să comenteze modul în care BPJ al PNL a votat vineri noaptea.

 


Intră acum și în grupul de