Scaunul de vicepresedinte al CJ Suceava, lasat liber de Baisanu, vizat si de PDL


Intră acum și în grupul de
PDL analizează oportunitatea desemnării unui candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava eliberată prin demisia lui Alexandru Băişanu, a anunţat, marţi, liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie. El a declarat că în cadrul PDL Suceava se discută în prezent oportunitatea desemnării unui candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie eliberată prin demisia liderului PNL, Alexandru Băişanu, care a fost ales deputat.
vasile ilie 1
Liderul democrat-liberalilor din CJ Suceava a arătat că discuţiile se poartă în interiorul partidului, iar o decizie urmează să fie anunţată. „Analizăm oportunitatea desemnării unui candidat din partea consilierilor judeţeni PDL care să candideze pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Vasile Ilie. El a subliniat că PDL, cu 15 consilieri judeţeni, are cel mai mare grup al unui partid în CJ Suceava şi că ar avea dreptul la o funcţie de vicepreşedinte. „În Legea administraţiei publice locale chiar se precizează că structura executivă a consiliului judeţean ar trebui să reflecte, pe cât posibil, ponderea politică din deliberativ”, a mai spus Vasile Ilie.
Funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava care a fost deţinută de Alexandru Băişanu a fost negociată în USL Suceava şi revine PNL, partid care l-a desemnat, vineri, prin vot, pe consilierul judeţean Ilie Niţă să fie candidatul formaţiunii, acesta obţinând cu două voturi mai mult faţă de un alt liberal propus pentru această funcţie, Raul Rotaru.

Intră acum și în grupul de