CNA inchide OTV


Intră acum și în grupul de

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, ceea ce înseamnă că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite.

Potrivit Cotidianu.ro, licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa OTV, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. Propunerea de retragere a licenței a fost făcută de Laura Georgescu, președintele CNA, și a fost votată în unanimitate. OTV ar urma să nu mai emită timp de șase luni. Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea a fost informată de decizia CNA, potrivit reprezentanților CNA.

dan-diaconescu

Sursa citată precizează că propunerea de retragere a licenței a fost făcută în baza articolului din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Licenţa OTV ar fi expirat de drept pe 28 martie anul acesta. Societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa OTV, este în insolvenţă, mai arată Cotidianu.ro.


Intră acum și în grupul de